Andere activiteit kiezen?

Marsen geven energie (8 km)

Niet alleen die heerlijke chocoladereep geeft energie, maar ook de Marsenroute. Dit ommetje laat je veel zien en beleven.

Dit is een van de vijf themawandelingen die door het het Twiske lopen. Het ommetje brengt je langs een authentieke poldermolen, De Twiskemolen, en het oude Luijendijkje. 

De route loopt over verharde en onverharde paden en is geschikt voor jong en oud. Je loopt door ruige weiden en over groene zandheuvels. Trek je wandelschoenen aan en geniet onderweg van de Schotse Hooglanders in De Blokken en de weide- water en rietvogels in De Vennen. Ook een kijkje bij De Twiskemolen is de moeite waard. Klauter de Hogelkamp op en bekijk het Twiske vanuit vogelperspectief. Begin of eindig je wandeling met een heerlijk kopje koffie in de boerenkamer van Zorgboerderij De Marsen.

Heb je onderweg trek in een boterhammetje of een lekkere Mars? Pauzeer dan even en geniet op een van de bankjes van de mooie omgeving.

Je kunt de Marsenroute lopen door de houten paaltjes met de groene pijl te volgen. Je hond mee mag aan de lijn. Klik op de hondenflyer voor meer informatie.

Routebeschrijving

Locatie