Andere activiteit kiezen?

Eindeloos fietsen (36 km)

De Rondom Watergangroute is een gevarieerde fietstocht rondom het oude "vaardorpje" Watergang, door het Ilperveld, Het Twiske en langs de Gouwzee.

Vanuit het waterrijke Twiske rijdt je langs het natuurreservaat Ilperveld, geniet je van het uitzicht over de Gouwzee en ten slotte fiets je door de mooie veenweidegebieden van Waterland-Oost, waar je door oude en karakteristieke dorpjes komt. Vergeet niet te stoppen in het prachtige Monnickendam. Dit stadje aan de voormalige Zuiderzee staat bekend om de traditionele houten huizen. 

Heb je onderweg trek? Pauzeer dan even, want op de route staan genoeg banken en picknicktafels op je te wachten. Of maak een tussenstop bij Twiske Haven, Paviljoen Twiske of Kiosk de Does, genoeg keuze voor een lekker hapje en een drankje.

Tip:
Maak er een nachtje of weekendje weg van en plak een overnachting aan je fietstocht. In de omgeving van Het Twiske zijn veel leuke en bijzondere locaties om te overnachten, dicht bij Amsterdam of in Amsterdam, keuze genoeg.

Fietsverhuur:
Als je met het openbaar vervoer komt, is het Centraal Station in Amsterdam een goed uitgangspunt. Bij het station zijn fietsen te huur bij yellowbike Hiervandaan kunt je direct de IJ-pont naar Amsterdam-Noord nemen.

Routebeschrijving

Locatie