Andere activiteit kiezen?

Op de trappers langs de Zaan (39 km)

Laat je verrassen en fiets de Veenweide Wormerroute. Maak kennis met het leven van vroeger langs de Zaanse Schans, een echte belevenis.

De Veenweide Wormerroute is een gevarieerde fietstocht, die start en eindigt bij de wereldberoemde Zaanse Schans. Je fiets door de mooie veenweidegebieden Oostzanerveld, Ilperveld, Wormer- en Jisperveld en door het open landschap van West-Waterland met zijn karakteristieke lintdorpen en ontdek droogmakerij de Wijde Wormer.

Een bezoek aan de Zaanse Schans is zeker de moeite waard. Bewonder de wereldberoemde molens, de ambachten en huizen uit de achttiende en negentiende eeuw. Bij de Zaanse Schans kun je zien hoe vroeger langs de Zaan gewoond, geleefd en gewerkt werd. 

Ben je na al het gefietst moe en voldaan? Neem dan een lekkere pannenkoek in restaurant De Kraai, of reserveer een tafeltje bij restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis, beide gevestigd in monumentale panden op de Zaanse Schans. Een fiets huren kan bij Zaanse Schans Bike Rent

Tip:
Maak er een weekendje weg van en plak een overnachting aan je fietstocht. In de omgeving zijn genoeg leuke en bijzondere locaties om te overnachten.

Routebeschrijving

Locatie