Andere activiteit kiezen?

Het Dik Trompad (3 km)

Wandel langs de plekken waar Cornelis Kieviet inspiratie opdeed voor de kinderboeken over Dik Trom, het ondeugende jongetje met een hart van goud.

Dit ommetje voert je langs locaties met een rijke historie, te beginnen bij het startpunt. De poldermolen die hier staat bemaalt de Etersheimer Braakpolder, die ontstaan is na een dijkdoorbraak. De schuur en de molen vormen samen het bezoekerscentrum De Breek, een mooi startpunt voor een heerlijk ommetje.

Wandel door de polder, langs typische plekken uit de jeugdromans van Kieviet, zoals het oude schooltje dat maar één klaslokaal heeft en waar nu het Dik Trom Kinderboekenmuseum is gevestigd. De schrijver en tevens onderwijzer op de school schreef in de naastgelegen woning zijn eerste boek over de kinderheld.

Op de hoek van de IJsselmeerdijk zat vroeger een oud winkeltje in grutterswaren. Hier kochten Dik Trom en zijn vriendjes hun suikerballetjes en ander snoepgoed. Een halve eeuw geleden ging het winkeltje dicht en werd het een woonhuis. In 2005 is het winkeltje weer in oude glorie hersteld en zeker een bezoekje waard!

Routebeschrijving 

Locatie