Andere activiteit kiezen?

Wat zit daar tussen de rietkragen? (15 km)

Ontdek de natuur rondom Broek in Waterland, Holysloot, Zuiderwoude en Uitdam vanuit een bootje op de Aandammerroute.

De strijd tegen het water heeft zijn sporen nagelaten in de slingerende vorm van de dijken en de waterpartijen die je onderweg tegenkomt. Varend door de rustige sloten doorkruis je meerdere historische dorpjes met traditionele kleurrijke houten huizen. Je kunt altijd even aanleggen om in een van deze voormalige vissersdorpen een ijsje of een broodje te kopen. 

Buiten de dorpen peddel je door boerenslootjes met brede rietkragen, waar typische rietvogels als de rietzanger, de kleine en de grote karakiet zich verstoppen. In het voorjaar versieren pinkster-, koekoeks- en boterbloemen de slootkanten.

In het veenlandschap groeit zelfs een aantal heel bijzondere planten. Bij Aandammerbrug en het natuurmonumentje Barnegat, groeien de welriekende nachtorchis, de kamvaren en de zeer zeldzame veenmosorchis. In het Nauw bij Holysloot vind je de welriekende nachtorchis en de koningsvaren.

Volg de houten palen met gele koppen voor de Aandammerroute en laat je verrassen door de rust en de schoonheid van Waterland-Oost. 

Je kunt een kano huren bij Hotel-restaurant De Wegwijzer, Kano- en fluisterbootverhuur Waterland en Kano/kayakverhuur Molengouw

Tip:
Neem een planten- of vogelzoekkaart mee tijdens je vaartocht. 

Locatie