Andere activiteit kiezen?

Toekomstbestendige boeren in Amsterdam Noord (28 km)

Fiets door landelijk Noord boven Amsterdam en leer over het moderne boerenleven! Vergeet je fietstas niet; langs deze route kun je leuke streekproducten kopen.

Laag Holland is rijk aan natuur. Groene weilanden doorkruist door sloten en vaarten, uitgestrekte veenweiden en oneindig water. Bezoekers en bewoners genieten elke dag van dit bijzondere landschap. In het landelijke gebied van Amsterdam Noord zie je met eigen ogen wat het betekent om te boeren op een belangrijk veenweidegebied. Het overgrote deel van het gebied is in het beheer van veehouderijen, die de gevolgen van klimaatverandering steeds meer invloed zien hebben op hun dagelijkse werkzaamheden.

Steeds meer boeren nemen het hef in eigen hand en werken samen om hun bedrijven toekomstbestendig te maken, zodat het landschap zoals wij het kennen ook in de toekomst behouden blijft en wij nog lang van alle lekkere producten uit de streek kunnen genieten. Maar wat zijn nu precies de problemen waar de boeren mee kampen? Welke maatregelen worden er getroffen om boer en natuur te onderhouden? Fiets deze route door Landelijk Noord, langs veel van de boerenbedrijven die het gebied rijk is, en ontdek het zelf. Lees hieronder de verhalen van boer Thom Huitema en de familie Zant, zij leggen je uit wat het voor hen betekent om een moderne boer te zijn, en wat ze doen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Vergeet niet om extra ruimte over te houden in je fiets- of rugtassen. Langs deze route kom je veel streekproducten- en boerderijwinkels tegen, waar je de lekkernijen uit de regio gelijk kunt proeven, of mee naar huis kunt nemen.  Bekijk de fietsroute

Deze route is ontwikkeld door Bureau Toerisme Laag Holland, in opdracht van het Recreatieschap Twiske-Waterland, het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer en de Provincie Noord-Holland en is onderdeel van het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland.