Andere activiteit kiezen?

Het Purmerbosritje (11 km)

Lekker de wind in je gezicht en je hoofd leeg maken. De gezonde en zuurstofrijke lucht van het bos geven jou en je paard gegarandeerd een blij gevoel.

Vanaf het moment dat je in de stijgbeugels stapt is het direct genieten. De oren van je paard naar voren, de wind in de haren en de geuren van het bos, een prima afwisseling in de training van jou en je paard.

Niet alleen in de zomer maar ook in de herfst is een buitenrit zeker de moeite waard. De bomen staan er prachtig bij en de bladeren zie je in allerlei verschillende kleuren. De kronkelende onverharde ruiterpaden zorgen voor een optimaal bosgevoel. Zit je op een groot paard en houd je van snelheid dan kun je gerust het rondje nogmaals overdoen. Daarna kun je rustig in stap genieten van de omgeving en de dieren in het bos.

Heb je geen eigen paard maar wil je toch te paard het Purmerbos in? Manege Purmerbos organiseert regelmatig buitenritten. 

Op sommige stukken kunnen de paden voor fietsers, wandelaars en andere ruiters elkaar kruisen. Houd rekening met elkaar en wees er alert op dat er ook honden los lopen in het gebied. Voorkom een ongeluk of een boete en blijf op de ruiterpaden. Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer

Locatie