Andere activiteit kiezen?

Kano de Twiskeroute (16km)

Een kanoroute, die je herkent aan de houten palen met de kleur rood door Het Twiske en het Oostzanerveld.

Het makkelijkste is om bij Twiske Haven in de kano te stappen. De Twiskeroute van ongeveer 16 kilometer vaar je ongeveer in 6,5 uur.  Volg de gekleurde palen en verrassen door de mooie natuur in Het Twiske. De kleur op de palen correspondeert met de kleur van de routeaanduiding op de kaart. Kanokaarten zijn verkrijgbaar bij Twiske Haven.

De twiskeroute is een gevarieerde route door Het Twiske en Het Oostzanerveld. Het Oostzanerveld maakt deel uit van het Nationaal Landschap Laag Holland en van het Natura 2000-gebied. Een prachtig beschermd vogelrijk gebied. Vanaf het water is het werkelijk waanzinnig en kom je in een wereld van National Geographic beelden.

Geen eigen kano? Geen probleem, kano's (Canadese kano's voor 2 of 3 personen en 1 persoonskaja's) kun je huren bij Twiske Haven. Kijk voor meer informatie over huren en tarieven op  de website van Twiske Haven.
Goed om te weten is dat er kano-overhaalplaatsen liggen in Het Twiske. Eén ligt aan de westkant, ten zuiden van de ingang Etensroer en de andere kano-overhaalplaats ligt aan de oostkant bij de Marsenweg.
Klik hier voor informatie over parkeerabonnementen

Locatie