Andere activiteit kiezen?

De frisse neuzenroute (5 km)

Een grote favoriet onder de wandelaar met hond. Op dit traject kan de hond lekker los banjeren door het polderlandschap.

De naam zegt het al, een frisse neus halen doe je op deze route. Loop over de onverharde slingerpaadjes, klim over boomstronken, terwijl de bladeren en de beukennootjes uit de bomen vallen. Voor je het weet schiet er een eekhoorntje langs je voeten. Het is een prachtig gezicht als de boomkruinen van het bos elkaar raken en je de zonnestralen door de takken ziet schijnen. Het Purmerbos is een vrij jong bos, twintig jaar geleden werden de eerste bomen geplant. Maar de vruchtbare grond laat de populieren, eiken en beuken goed groeien en het begint al aardig te lijken op een volwaardig volwassen bos.

Voor de hond is het een speelparadijs door de verschillende geuren van de dieren die in het bos verstopt zitten en de hopen bladeren waar ze met groot plezier doorheen springen, maar ook voor de mens is een bos heel gezond. Ruik de bosgrond, de frisse schone lucht. Een lange wandeling door de natuur om je heen maakt je heel vrolijk!

Klik hier voor de routebeschrijving

Locatie