Andere activiteit kiezen?

Relaxen op het Kure-Jan strand

Op dit mooie strandje onder de rook van Amsterdam kun je heerlijk relaxen met je vrienden.

Het Kure-Jan is een groot strand waar je zalig kunt zonnebaden of op de Stootersplas op je luchtbed kunt dobberen of zwemmen. Er is geen toezicht, dus let zelf goed op. Heb je na al het geluier zin in actie? Strek je benen en wandel over de aangrenzende strekdam.

Aan het Kure-Jan strand vind je één van de twee duikplaatsen in Het Twiske. Deze duikplek is ook geschikt voor beginnende duikers en minder validen. Je kunt hier mooie kantduiken maken en kennismaken met de onderwaterwereld van de Stootersplas. 

In de zomer kun je, bij mooi weer, een lekker ijsje of patatje kopen bij Spott, een nieuwe foodtruck. Vlakbij deze foodtruck vind je ook een openbaar toilet. 

Het is goed om te weten dat je op het Kure-Jan strand niet mag barbecueën en dat er geen honden mogen komen. Barbecueën mag wel op de dagkampeerterreinen in Het Twiske. 

Zwemwaterkwaliteit
De provincie Noord-Holland houdt toezicht op de hygiëne en veiligheid van de officiële zwemplekken, van 1 mei tot 1 oktober. Als er een waarschuwing of zwemverbod nodig is, wordt dat op het strand met een bord bekend gemaakt. Wil je vooraf weten of het water oké is, dan staat de actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid op  www.zwemwater.nl

Locatie