Andere activiteit kiezen?

Visje vangen

Stoeltje uitklappen. Hengeltje uitgooien. Lekker ontspannen aan het water.

Het Twiske is een waterrijk gebied met geweldige visstekjes. Aan de begroeide oevers van de Stooterplas zijn genoeg geschikte plekken voor de echte sportvisser, maar ook voor de beginnende hengelaar.

Er wordt veel gevist vanuit bootjes op de Stootersplas en in het zuidelijk deel onder andere vanaf de waterkant op de dagkampeerterreinen twee, drie en vier. De vissteigers aan parkeerterrein twee en negentien (Polderweg) zijn speciaal aangelegd om te vissen en zijn ook toegankelijk met een rolstoel. De Stootersplas is een uitstekende plek om helemaal tot rust te komen tijdens het vissen.

Veel voorkomende vissoorten in de plas zijn de karper, brasem, snoek, snoekbaars, blankvoorn, rietvoorn, ruisvoorn, zeelt en kolblei. Let op: raak niet te gehecht aan de vangst en geef de vis terug aan het water.

Wist je dat De Stootersplas en de slootjes in Het Twiske niet geschikt zijn voor vliegvissen en dat nachtvissen is verboden? Je mag op de Stootersplas alleen varen met elektrisch aangedreven bootjes.

Visregels:
Het visrecht in recreatiegebied Het Twiske is ondergebracht bij sportvisserij Mid-West Nederland. Voor vissers gelden de regels zoals die zijn gesteld in de Visserijwet. Je moet in het bezit zijn van een geldige VISpas. Zie voor meer informatie en regels www.sportvisseninnederland.nl

Locatie