Andere activiteit kiezen?

Zorgeloos sloepvaren door Waterland

In Waterland kun je heerlijk sloepvaren. Stel een gratis route samen via de website of app van het Sloepennetwerk, volg onderweg de knooppunten en geniet!

Zo werkt het sloepennetwerk

Bezoek de website www.sloepennetwerk.nl of download de app op je mobiele apparaat en plan gratis je route. Overal is aan gedacht om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Bij het samenstellen zie je gelijk de lengte en de duur van jouw vaartocht. Ook worden de doorvaarthoogtes en de waterdieptes vermeld. Hoe handig is dat! Eenmaal onderweg volg je tijdens je vaartocht de borden met knooppuntnummers, eventueel ondersteunt met een (digitale) routekaart. Gebruik je de app, dan kun je ook onderweg je route bepalen of tussentijds aanpassen.

Sloepvaren in Waterland

In Waterland (het landelijk gebied tussen Amsterdam-Noord, Zaandam, Hoorn en het Markermeer) vind je ruim 300 km aan sloepennetwerk, waarmee je de mooiste plekjes in deze prachtige, waterrijke regio kunt ontdekken. Je kunt je route overal starten. Plan jouw route bijvoorbeeld vanuit Amsterdam richting de pittoreske plaats Broek in Waterland en vaar terug via het rustgevende Ilperveld; een stil watergebied met honderden eilanden van trilveen. Of maak een dagtochtje vanuit Purmerend door richting het grootste aaneengesloten veenweidegebied van West-Europa te varen: Het Wormer- en Jisperveld. Vaar terug via de Rijp voor een gezellige stop in dit historische dorp. Vol je liever een al uitgestippelde route? Bij het Uitgeestermeer start een speciale Zaanse sloepenroute richting de Zaanse Schans en terug. Deze route duurt ongeveer 4 uur.

Aanmeren en overnachten

Terwijl je met je bootje door het mooie landschap vaart, kom je ook diverse horeca- en overnachtingsmogelijkheden tegen. Sommige zijn opgenomen op de kaarten van het Sloepennetwerk, zodat je ook van te voren al een rustpunt kunt bepalen. Stop je liever op een wat rustigere locatie om bijvoorbeeld gezellig te picknicken? Meer dan aan bij één van de landvasten in de regio. Dit zijn openbare aanlegplaatsen die duidelijk te herkennen zijn aan de blauw-witte borden met het woord 'landvast' erop. 

Sloepverhuur

Heb je zelf geen sloep of bootje en wil je Waterland vanaf het water ontdekken? Je kunt natuurlijk ook een sloep of bootje huren. Op de website van het Sloepennetwerk vind je informatie over diverse verhuurders.  

Snel naar de website

Stel vandaag nog je route samen via www.sloepennetwerk.nl of download de app.