Andere activiteit kiezen?

Lekker plonsen in de Stootersplas

Zandkastelen bouwen, een potje voetbal, picknicken of gewoon chillen, het kan allemaal op de zandstrandjes.

Voor badgasten liggen rondom de Stootersplas de zwemstranden Kure Jan Strand, het Schoorlstrand, het Baaiegat en De leers. Deze mooie, gezellige strandjes lopen geleidelijk af en het ondiepe deel wordt afgebakend met een ballenlijn. Voor de veiligheid zijn de zwem- en surfplaatsen van elkaar gescheiden. Er is geen toezicht, dus je moet zelf goed opletten. 

De strandjes worden omringt door lekker ruikend gras. Als je goed om je heen kijkt, zie de pauwoog, argus en sint jakobsvlinder.

Het is goed om te weten dat honden het hele jaar door niet zijn toegestaan op de groenstranden en speelplaatsen, behalve bij de surfstrandjes van De Leers en Kure Jan Strand, want daar mag je viervoeter heerlijk zwemmen. 

Zwemwaterkwaliteit
Wil je de zwemwaterkwaliteit weten? Bel dan 0800 9986734 of kijk op www.zwemwater.nl. Als het onveilig is om te zwemmen, dan wordt dat via borden op het strand aangegeven. Deze gelden alleen voor de plek waar ze staan. Er blijven vaak voldoende plekken over waar het water wel van goede kwaliteit is en waar naar hartenlust kan worden gezwommen.

Locatie