Excursie over weidevogels van IVN Waterland.

IVN Waterland organiseert op zondag 21 april een excursie over weidevogels. Een activiteit niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen die wat wil leren over de weidevogels. Weidevogels die je nu van heel dichtbij kunt zien. Rond deze tijd is het in Zuiderwoude een komen en gaan van vogels.

De wintergasten zijn weer naar het noorden en van uit het warme zuiden komen de zomergasten binnen. Grutto’s, kievieten, tureluurs: allemaal komen ze weer naar de weilanden van Waterland. Wat zoeken ze hier toch? Waarom leggen ze die enorme afstanden af en trotseren zij al die gevaren om helemaal hier te komen broeden.

Op zondag 21 april leer je als een echte vogelaar vogelskijken. Je krijgt een verrekijker mee, en natuurlijk heeft IVN Waterland een telescoop, zodat je de vogels nog beter kunt zien! Voor de kinderen heeft IVN Waterland een zoekkaart waarop je kan aangeven welke vogels je heb gezien.   

De excursie duurt anderhalf uur.  De locatie is de tweede afslag van Zuiderwoude gezien vanaf de zeedijk Monnickendam richting Marken. De excursie start om 10.30 uur.

Voor leden en donateurs IVN Waterland is deze activiteit gratis. Volwassenen betalen €2,50. 
Kinderen € 2,--.                                                                            

Van te vorn aanmelden bij Ben Mesman 0299654472/0618227340 of b.j.mesman@gmail.com of via de website van IVN Waterland, www.ivn.nl/waterland