Speuren naar herfstsporen met IVN Waterland

Wat voor geheimen heeft de herfst? Waarom vallen de blaadjes, waarom trekken vogels weg of komen ze juist? Waar zijn de insecten gebleven?

Het lijkt wel tovenarij: de ene dag zie je niets en de volgende dag staan er paddenstoelen. Meer weten over het herfstleven en het verborgen leven van paddenstoelen? Vindt u het leuk te speuren tussen bladeren, op bomen en in het grasland?

Op zondag 20 oktober organiseert IVN-Waterland een excursie in en rond heemtuin De Dwarsgouw in Purmerend op zoek naar de herfstverschijnselen. Tijdens de zoektocht kijk je naar de bomen en struiken, de vogels, de bodemdiertjes en wordt ingegaan op het ontstaan, de groei, de vormen en kleuren van de verschillende soorten paddenstoelen.

Wil je mee op deze speurtocht? Deze begint om 10.00 uur.  Trek laarzen of waterdichte schoenen aan, want het kan vochtig zijn. De kosten voor de wandeling zijn € 2,50 voor niet-leden. Leden IVN en donateurs gratis. Voor meer informatie en aanmelden: https://ivn.nl/afdeling/waterland of heemtuinwg.ivn.nl@gmail.com of L. Boersma 06 13466148