Hondeneigenaren: kom zwemmen met je eigen hond!

Aan de hand van diverse oefeningen ben je op een leuke manier in het water bezig met je hond, waarbij plezier voor mens en dier voorop staat. Niets moet, bijna alles mag. En super tof, dit is voor bijna elk hondenras mogelijk. Kom eens kijken! Let op: voor deelname aan deze activiteit moet je vooraf reserveren.

 >>> Reserveer hier je gratis plek

Kan je een hond een mens laten redden? Jazeker!
Bepaalde hondenrassen hadden vroeger zelfs de taak om drenkelingen te redden. Veel honden zoals de Newfoundlanders hebben deze aanleg nog steeds. Maar ook andere hondenrassen kunnen leren reddend te zwemmen. Op zaterdag 22 juni is iedereen met een hond welkom om dit te ontdekken. Kom langs met je hond om 11:00 uur en ervaar een introductie in het reddend zwemmen met je eigen hond! 


Heb je een hond en wil je actief met je hond bezig zijn? Kom dan naar  recreatiegebied ’t Twiske in Oostzaan. Al jaren lang organiseren Waterwerk West met een groep enthousiaste liefhebbers waterwerk trainingen. Met speciale oefeningen leren wij de hond waterwerken. Door hiermee te variëren blijft de hond scherp en voeren we de moeilijkheidsgraad langzaam op. Zo leren ze:


— uit een boot springen
— een lijn naar een boot brengen
— een drenkeling(pop) redden


Er is geen betere beweging voor honden denkbaar dan zwemmen! Zwemmen leidt tot een sterke achterhand, spieren en conditie. Dat is erg belangrijk voor grote hondenrassen zoals Newfoundlander, Leonberger en Landseer ECT. Maar ook voor honden met HD of artrose. Zij kunnen in het water pijnloos bewegen.

 

Locatie