Vaarexcursie 'Eilanden met vrouwennamen',

Twee vaarexcursies in Ilperveld tijdens de Maand van de Geschiedenis. Stap aan boord en vaar mee door dit prachtige veenweidegebied bij Landsmeer, ten noorden van Amsterdam.

De schipper van Landschap Noord-Holland vaart je tussen de vele eilandjes door naar de locaties waar je iets terug kunt zien van het boerenleven door de eeuwen heen in dit waterrijke gebied. Er zijn twee vaartochten, een op zondag 13 oktober en een op zondag 20 oktober, beide keren vanaf 13.30 uur.

Alle eilanden in Ilperveld hebben een naam en heel vaak is dat een vrouwennaam. Tijdens deze vaartocht vertelt een gids van de Oudheidkundige Vereniging Landsmeer over de achtergrond daarvan. En over de rol van de vrouw in de landbouw en de bloeiende eierenhandel in Landsmeer.

De vaartocht wordt samen georganiseerd in het kader van de Maand van de Geschiedenis, dat dit jaar het thema Zij/Hij heeft. Zin om mee te gaan? Reserveer dan nu een plek aan boord via www.gaatumee.nl  .

Kosten: Volwassenen € 15.00, kinderen € 10.00. Donateurs betalen € 10.00 en kinderen van donateurs € 7.50.  Tips van de boswachter: Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en extra warme (regen)kleding.  En heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer!

 

Foto: vaarexcursie Ilperveld – Klaas Ros