De weidevogels zijn begonnen met nestelen

Publicatiedatum: 28 februari 2018

In verband met het broedseizoen van de weidevogels, zijn vanaf 1 maart tot en met 1 juli 2018 delen van de wandelpaden van het Noord-Hollandpad en Wandelnetwerk Noord-Holland tijdelijk aangepast.

Om vogels de gelegenheid te geven ongestoord hun eieren uit te broeden en de jongen groot te brengen zijn er alternatieve routes gemaakt. De routes zijn in het veld aangegeven en ook te vinden op de website van het Noord-Hollandpad en op de website van het Wandelnetwerk Noord-Holland.

Weidevogels
Weidevogels zijn beschermde vogels die steeds zeldzamer worden in Nederland. Weidevogels verblijven bij voorkeur in open weidegebieden, daardoor zijn de legsels extra kwetsbaar. Landschap Noord-Holland is nauw betrokken bij het beschermen van weidevogels.

Noord-Hollandpad en Wandelnetwerk Noord-Holland
In  opdracht van de provincie wordt het onderhoud en beheer van het Wandelnetwerk Noord-Holland en het Noord-Hollandpad uitgevoerd door Recreatie Noord-Holland. Op de websites www.wandelnetnetwerknoordholland.nl en www.noordhollandpad.nl vindt u alle informatie over wandelen in de provincie

 


Meer nieuws