Gevolgen coronavirus

Publicatiedatum: 20 maart 2020

Wat zijn de gevolgen van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus voor Het Twiske?

De rijksoverheid heeft donderdag 12 maart nieuwe maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het recreatieschap Twiske-Waterland houdt zich uiteraard aan deze maatregelen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken.

Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dit heeft ook gevolgen voor publieke locaties en evenementen die plaatsvinden in de gebiedenDe maatregelen gelden in ieder geval tot nader bericht. 

Geniet van buiten, maar vermijd grote groepen en houd afstand
Juist nu is het fijn om de rust en ruimte op te zoeken van de groengebieden. Het recreatieschap adviseert echter wel populaire bestemmingen en voorzieningen te mijden. De landelijke RIVM-richtlijnen gelden ook in de recreatiegebieden. Hardlopen, fietsen of gewoon buiten bewegen? Goed dat je in beweging blijft! En dat kan als je 1,5 meter afstand bewaard. We verzoeken bezoekers de RIVM-richtlijnen in acht te houden en verantwoord hiermee om te gaan.

Toiletgebouwen eerder open
Nu horecagelegenheden in het gebied zijn gesloten, en daar ook geen sanitaire stop kan worden gemaakt, heeft Het Twiske besloten de toiletgebouwen eerder open te stellen. Wij verzoeken je wel na gebruik van het toilet deze schoon achter te laten.

Dienstverlening recreatieschap en ondernemers 
Het beheerkantoor in Het Twiske is tot nader bericht gesloten. We proberen het dienstverleningsniveau zo hoog mogelijk te houden. We zijn tijdens kantoortijden te bereiken via info@twiske-waterland.nl en (075)-684 43 38.

Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid van ondernemers en mogelijke activiteiten in de gebieden wend je dan tot de ondernemer of organisator van de activiteit.

Kijk voor meer richtlijnen en het laatste nieuws over het coronavirus  op www.rijksoverheid.nl/coronavirus


Meer nieuws