Heerlijk buiten zwemmen in recreatiegebied Het Twiske

Publicatiedatum: 2 mei 2018

Heerlijk buiten zwemmen in recreatiegebied Het Twiske

Het mooie weer komt eraan. Daarmee is de tijd aangebroken dat iedereen zich weer prima kan vermaken in of rondom het water. Het Recreatieschap Het Twiske is er klaar voor! In Het Twiske zijn 7 verschillende strandjes waar je met kinderen heerlijk kunnen zwemmen. De strandjes zijn een goed alternatief voor de kust; dichtbij de stad in een groene omgeving. Zelfs als je in Amsterdam woont hoef je maar paar kilometer te fietsen voor een heerlijk stranddagje.

Strandjes
Behalve de zandstrandjes liggen er ook grasvelden langs de zwemplekken, hierop kun je heerlijk zonnen en spelen. Rondom het water is er voldoende mogelijkheid om te voetballen, te badmintonnen en nog veel meer. In Het Twiske kun je heerlijk eten bij één van de twee restaurants aan het water. Ook kun je voor een ijsje, drankje of een snack terecht bij de kiosken.

Onderhoud en controles
Recreatieschap Het Twiske is verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de zwemplekken in het gebied en de daarbij horende voorzieningen op stranden en ligweiden, zoals toiletten, ballenlijnen en speeltoestellen. De provincie Noord-Holland houdt toezicht op de hygiëne en veiligheid van de zwemplekken van 1 mei tot 1 oktober.

Informatie
Als er een waarschuwing of zwemverbod nodig is vanwege een normoverschrijding, wordt dat op het desbetreffende strand met een bord bekend gemaakt. Actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid staat tijdens het zwemseizoen op www.zwemwater.nl. Ook de zwemwatertelefoon (088 1021300) biedt gratis actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater. Nieuwe zwemverboden en negatieve zwemadviezen worden tevens gemeld via Twitter @ZwemwaterRUDNHN. Of raadpleeg de zwemwater app. 

Altijd voldoende zwemplekken
Een waarschuwing of zwemverbod heeft meestal betrekking op één van de zwemplekken in het gebied. Het Twiske kent verschillende zwemplekken dus er blijven meestal voldoende plekken over waar het water wel van goede kwaliteit is en er naar hartenlust kan worden gezwommen.

 

 


Meer nieuws