Klimpark Twiske open

Publicatiedatum: 25 augustus 2020

Klimmen en tokkelen in Het Twiske

Het nieuwe klimpark staat vlakbij restaurant Pannenkoek de Appel. Het bestuur van recreatieschap Twiske-Waterland heeft ingestemd met de bouw van dit klimpark en wil hiermee het gebied aantrekkelijker maken voor mensen, die van een sportieve uitdaging houden. Het klimpark biedt een aantal routes en andere uitdagingen in verschillende moeilijkheidsgraden voor jong en oud.

Klimpark Twiske
Het klimpark bestaat uit 32 palen van maximaal 15 meter. Tussen de bomen verstopt, zijn verschillende klim- en looproutes met 70 hindernissen uitgestippeld en zijn drie startpunten gemaakt op verschillende hoogtes. De punten van deze torens zijn met kabels aan elkaar verbonden voor optimale stabiliteit. Vanaf de 12,5 meter hoge startoren heb je prachtig uitzicht over Het Twiske. Ben je klaar met klimmen tussen de boomtoppen, dan kun via een 125 meter lange tokkelbaan het klimpark weer verlaten.

Openingstijden en reserveren
Het Klimpark Twiske is tot begin september alle dagen geopend, en daarna vijf dagen. Openingstijden: tussen 10.00 en 18.00 uur.  Graag van tevoren reserveren via  telefoonnummer: 06-21447333 of via www.klimparktwiske.nl. Het Klimpark vind je aan de Zuiderlaaik 3 in Oostzaan.

Sportief in de natuur
Het klimpark gaat zich naast de dagelijkse bezoekers ook richten op scholen en bedrijven uit de omgeving. Het is een nieuwe vorm van sportief vermaak die zich ook goed leent voor vriendengroepen en teambuilding. Kijk voor meer informatie op www.klimparktwiske.nl

Duurzame bouw met respect voor de natuur
Het klimpark is gebouwd met duurzaam materialen. Zo is er gebruik gemaakt van houtsoorten met FSC keurmerk, zoals Douglas en Cloeziana. Een ecoloog heeft de bouw begeleid om te controleren of de flora en fauna geen nadelige effecten van de werkzaamheden ondervonden .

 

 


Meer nieuws