Onderhoud bomen in Het Twiske

Publicatiedatum: 16 januari 2020

Onderhoud bomen in Het Twiske

In 2019 is door boominspecteurs de kwaliteit van een groot deel van de vrijstaande bomen in Het Twiske onderzocht. Deze bomen zijn onder andere beoordeeld op aspecten als conditie, veiligheid en beheerbaarheid. Op basis van de bevindingen van de boominspecteurs worden binnenkort 225 bomen gesnoeid. Daarnaast worden 20 bomen gekapt, omdat deze als onveilig zijn beoordeeld. De onderhoudswerkzaamheden starten op maandag 20 januari en duren 2 tot 3 weken.

Werkzaamheden:
De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verwijderen van dood hout en takken, die risico veroorzaken. Het vrijkomende hout wordt versnipperd. De onderhoudswerkzaamheden zorgen ervoor dat de bomen er weer in een verzorgde staat bij komen te staan en in de toekomst beter bestand zijn tegen stormschade. De werkzaamheden worden uitgevoerd door 2 medewerkers van Meijns Grondverzet & Groenvoorzieningen uit Krommenie m.b.v. een rupshoogwerker, 1 in de hoogwerker een 1 op de grond.

Waar:
De bomen staan in de buurt van Parkeerplaats P15, ten zuiden en oosten van de voetbalvelden en bij de speelsloot. De locaties worden met borden afgezet om recreanten te waarschuwen.

 

 


Meer nieuws