1,5 meter afstand blijft de norm

Publicatiedatum: 25 juni 2020

In de persconferentie van 24 juni werd duidelijk dat we opnieuw een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. Wat betekent dat voor een bezoek aan de recreatiegebieden?

 

Per 1 juli: 1,5 meter afstand blijft de norm
In de recreatiegebieden is iedereen welkom om van de rust en de ruimte te genieten. De zomer is in volle gang en we trekken er massaal op uit in het groen. Bewegen in de buitenlucht is immers heel gezond en de gebieden zijn bij uitstek de plek om in de zomer te verblijven. Echter blijft het nog steeds van belang om elkaar de ruimte te geven. Het virus is nog niet verdwenen, het blijft van cruciaal belang om alert en waakzaam te blijven. Houd daarom altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter). Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen. Zoek de rustige en minder populaire plekken op. Blijf thuis bij klachten, laat je testen en ziek uit. We verzoeken bezoekers de richtlijnen in acht te nemen en verantwoord hiermee om te gaan.

Wat zijn de uitzonderingen op de 1,5 meter afstand:

  • Mensen uit 1 huishouden.
  • Kinderen tot en met 12 jaar.
  • Jongeren tot 18 jaar hoeven bij elkaar geen 1,5 meter afstand te houden. Ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot volwassenen.
  • Sporters.

Bereikbaarheid Het Twiske
Het Twiske was op last van de veiligheidsregio tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.  De burgemeesters van Oostzaan en Landsmeer hebben, in samenspraak met de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, besloten om de parkeerterreinen van Het Twiske met ingang van dinsdag 12 mei, weer open te stellen. Dit betekent dat Het Twiske weer bereikbaar is voor gemotoriseerd verkeer en de slagbomen weer werken.

Zwemmen in natuurwater 
In Nederland loopt het zwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Ook in tijden van corona worden aangewezen zwemplekken gecontroleerd op waterkwaliteit, hygiëne en veiligheid. De landelijke richtlijnen gelden ook in het water.

Ondernemers, georganiseerde evenementen en activiteiten in het gebied
De ondernemers hebben de nodige maatregelen genomen om bezoekers weer te mogen ontvangen. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid van ondernemers en mogelijke activiteiten in de gebieden wend je dan tot de ondernemer of organisator van de activiteit.

Toiletgebouwen weer open
Vanaf 1 juni zijn de toiletten weer te gebruiken. Deze worden regelmatig schoongemaakt. Maar om coronabesmetting te voorkomen rekenen we ook op jouw medewerking. Ga bewust om met hygiëne.

·        Houd het toilet(gebouw) schoon
·        Houd 1,5 meter afstand
·        Gooi afval in de dichtstbijzijnde afvalbak
·        Beperk het contact met deurklinken e.d.
·        Maak je handen schoon met zelf meegebrachte handgel

Dienstverlening recreatieschap
Het beheerkantoor in Het Twiske aan de Noorderlaaik 1 in Oostzaan is geopend op dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur. Overige dagen zijn we gesloten. We proberen het dienstverleningsniveau zo hoog mogelijk te houden. Voor vragen en meldingen zijn we tijdens kantoortijden bereikbaar via info@twiske-waterland.nl  

Kijk voor actuele informatie over de nieuwe maatregelen op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus


Meer nieuws