2020 Twiske perenbomen planten

Recreatieschap Twiske-Waterland en Lentekabinet maken het Twiske fruitiger.

Publicatiedatum: 31 maart 2020

Recreatieschap Twiske-Waterland en Lentekabinet maken het Twiske fruitiger.

In het Twiske zijn twee weken geleden 26 nieuwe perenbomen geplant. De helft van deze bomen heeft Het Twiske cadeau gekregen van de organisatie van het muziek- en cultuurfestival 'Lentekabinet’. De organisatie van dit festival wil op deze manier een bijdrage leveren aan de mooie en groene omgeving in het Twiske.

Perenbomen
Het Twiske heeft gekozen voor de mooie Pyrus Calleryana Chanticleer, een prachtige sierpeer soort. Deze boom geeft mooie witte opvallende bloesem in het voorjaar en is daardoor aantrekkelijk voor bijen en andere insecten. Na de bloesemperiode, blijft de boom groen en verkleuren de bladeren in de herfst in mooie rode en gele tinten.

Laanboom
Daarnaast is dit soort perenboom een typische laanboom, waardoor het Twiske een mooi ‘perenlaantje’ krijgt. De bomen zijn geplant op de plek langs het fietspad tegenover parkeerplaats 5. Door de nieuwe aanplant, ziet deze plek er weer een stuk aantrekkelijker uit.

Lentekabinet in het Twiske
Op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei stond het muziek- en cultuurfestival Lentekabinet voor de negende keer gepland in het Twiske. De rijksoverheid heeft in verband met de bestrijding van het coronavirus besloten, dat er tot 1 juni geen evenementen meer mogen worden gehouden. Het Lentekabinet gaat daarom niet door op 30 en 31 mei 2020. Kijk voor meer informatie op www.hetkabinetfestival.nl

Fotobijschrift: nieuwe aanplant perenbomen in het Twiske.

 

 

 


Meer nieuws