2022 Schanszichtpad werkzaamheden

Start renovatie Schanszichtpad

Publicatiedatum: 24 november 2022

Deze week is aannemer K. Dekker begonnen met de vernieuwing van 4 wandelbruggen op het Schanszichtpad.

Dit in opdracht van de huidige beheerder Staatsbosbeheer. Naar verwachting nemen de werkzaamheden enige weken in beslag. De uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats onder toezicht van Recreatie Noord-Holland.

Schanszichtpad
Het Schanszichtpad is een laarzenpad van ongeveer een kilometer lang door de Kalverpolder en is afgesloten voor publiek. Door onvoldoende financiële middelen om onderhoud uit te voeren, zijn de wandelbruggen op dit wandelpad niet meer veilig. Staatsbosbeheer heeft daarom in 2018 besloten om het Schanszichtpad af te sluiten, maar hier komt straks verandering in.  

Financiering
Na overleg met diverse betrokken partijen is er dit jaar voldoende financiering gevonden voor vernieuwing van de 4 wandelbruggen. De bouw van de bruggen wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van  recreatieschap Twiske-Waterland, provincie Noord-Holland, gemeente Zaanstad en het Edwin Bouwfonds. 

Heropening Schanszichtpad
Naar verwachting is de aannemer begin volgend jaar klaar met de werkzaamheden en is het pad daarna weer begaanbaar voor wandelaars. De wandelroute over het Schanszichtpad start bij de uitkijktoren naast het Zaans Museum en is straks een goed alternatief voor de drukke route over de Zaanse Schans.

Onderhoud en beheer 
Na de heropening van het Schanszichtpad komt het wandelpad in onderhoud en beheer bij recreatieschap Twiske-Waterland.

Het project ‘Schanszichtpad’ is één van de projecten uit het uitvoeringsprogramma van Twiske-Waterland.


Meer nieuws