2022 Stormschade bomen over weg Twiske

Storm Poly pakt flink uit en is gevaarlijk

Publicatiedatum: 5 juli 2023

De storm trekt in alle hevigheid over onze parken en bossen.Het is niet veilig. Ga er niet naar toe. Het KNMI heeft voor vandaag het weeralarm 'code rood' afgegeven.

De Storm Poly die nu door ons land raast, levert veel geknakte of omgevallen bomen en bergen takken op. Paden en wegen in de recreatiegebieden kunnen hierdoor moeilijk begaanbaar zijn. Er kunnen loshangende takken zijn, die door de hevige storm naar beneden vallen. Daardoor is het in de bosrijke deelgebieden zoals het Smaal, Spitsbergen en het Uilenbos niet veilig om rond te lopen of fietsen.

Nadat de wind is gaan liggen, gaan de medewerkers van beheer samen met de boswachters de stormschade opnemen en beginnen met herstelwerkzaamheden.

Ook als de storm is uitgeraast, blijf allert in de bosrijke gebieden en let goed op. Er is dan nog steeds kans op loshangende takken, die door de wind alsnog naar beneden kunnen vallen. 

Vragen?
Heb je vragen aan onze beheerder? Stel ze via het contactformulier. Ze staan je graag te woord. Zie je schade? Meld dat dan via het meldingsformulier.

 


Meer nieuws