2022 Stormschade bomen over weg Twiske

Stormschade: ga alleen naar veilige, open gebieden

Publicatiedatum: 21 februari 2022

Gevallen bomen en takken op paden en wegen. We hebben er flink van langs gekregen. Beheer is druk met opruimen en de veiligheid herstellen. We laten het weten als het weer veilig is.

Storm pakt flink uit
Eunice, Dudley en Franklin: ze kwamen in alle hevigheid met de deur in huis vallen. Het leverde vele geknakte of omgevallen bomen op. En bergen takken. Paden en wegen waren niet of moeilijk begaanbaar. Er is nog steeds kans op loshangende takken, die door de wind alsnog naar beneden vallen. Daardoor is het in de bosrijke deelgebieden zoals het Smaal, Spitsbergen en het Uilenbos nog niet veilig om rond te lopen of fietsen.

2022 Stormschade opruimwerkzaamheden Twiske // 2022_stormschade_opruimwerkzaamheden_graafmachine_-_klein.jpg (76 K)

Herstelwerkzaamheden begonnen zo snel mogelijk

Genoeg alternatieven
Gelukkig is er in Het Twiske dermate veel open terrein, dat er voldoende alternatieven zijn om een rondje te wandelen of fietsen. Denk aan de mooie polders: zoals deelgebied de Vennen. Trek laarzen of waterdichte schoenen aan en ga op pad in de weilanden. Langzamerhand komen de weidevogels weer terug naar Nederland, dus neem een verrekijker mee om ze te spotten. Blijf wel alert! Ook borden kunnen omvallen!

Opruimwerk
Zaterdag 19 februari zijn we meteen gestart met opruimen en paden en wegen vrij maken. Onze boswachters hebben een controleronde gedaan en daar waar het niet veilig was een pad of weg met lint afgezet. De beheerder is nog de rest van de week bezig met alle opruimwerkzaamheden. We laten het weten als de bosrijke gebieden weer veilig te betreden zijn.

En het hout?
Wat doen we eigenlijk met al dat hout? De takken worden versnipperd en de houtsnippers gebruiken we voor energieopwekking. De stammen gaan naar verwerkingsbedrijven om bijvoorbeeld pallets van te maken. Bomen die in lanen of rijen staan (zogenaamde laanbeplanting) vullen we weer aan, voor zover het budget het toelaat.

Vragen?
Heb je vragen aan onze beheerder? Stel ze via het contactformulier. Ze staan je graag te woord. Zie je schade? Meld dat dan via het meldingsformulier.


Meer nieuws