Over de organisatie

Recreatieschap Twiske-Waterland is de bestuurlijke organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het beheer van het prachtige Het Twiske. In opdracht van het Recreatieschap Twiske-Waterland wordt recreatiegebied Twiske-Waterland in beheerd door Recreatie Noord-Holland. Centraal hierbij staat dat alle bezoekers van het recreatiegebied naar hartenlust van de bijzondere omgeving kunnen genieten.

Over Recreatieschap Twiske-Waterland
Het recreatieschap Twiske-Waterland is een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Holland, Ontwikkelingsschap Zaanstreek en de gemeenten Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Ilpendam en Amsterdam. Het schap zet zich in voor het verzekeren van een goede balans tussen natuur, landschap en recreatie van dit waardevolle en diverse gebied. Een gebied dat blijvend van waarde is voor natuur en de mens die er zijn brood verdient en geniet van de omgeving. 

De gebieden in beheer
Twiske-Waterland bestaat uit de gebieden Het Twiske en Waterland. Het recreatiegebied Het Twiske ligt op zo’n 15 minuten fietsafstand van Amsterdam en beslaat een grootte van 650 hectare, waarvan 200 hectare water (de Stootersplas). Het recreatieschap Twiske-Waterland zorgt voor onderhoud, exploitatie en beheer van Het Twiske.

Het gebied Waterland beslaat een oppervlakte van 31.000 hectare. In het uitgestrekte polderlandschap van Waterland kun je heerlijk fietsen, wandelen en varen. In Waterland is het recreatieschap Twiske-Waterland vooral gericht op het realiseren en onderhouden van routestructuren (wandel-, fiets- en vaarroutes). Denk hierbij aan het Wandelnetwerk Noord-Holland en het Sloepennetwerk Laag-Holland.

Over Recreatie Noord-Holland
Noord-Holland heeft prachtige recreatiegebieden met veel mogelijkheden. Recreatie Noord-Holland is de uitvoeringsorganisatie van de verschillende recreatieschappen, en houdt zich in opdracht van die schappen bezig met het beheer en de ontwikkeling van deze groene gebieden. De organisatie helpt hierbij de omgeving aantrekkelijk te houden, zodat iedereen hier van rust, natuur en recreatie kan genieten. 

Lees meer over de leukste recreatiegebieden in Noord-Holland.