Bereikbaarheid en parkeren in Het Twiske

In de wijde omgeving wordt recreatiegebied Het Twiske op borden van de ANWB aangegeven. Het Twiske is per auto via Oostzaan en Den Ilp bereikbaar. De hoofdingang bevindt zich in Oostzaan en bereikt u door vanaf de A8 (Amsterdam - Zaanstad) afslag Oostzaan/Het Twiske te nemen. 

Aanvraag parkeerkaart

Het Twiske heeft diverse ingangen: Zuiderlaaik, Twiskeweg, Etensroer, het Luyendijkje Zuid, het Luyendijkje Noord, De Lange Jap, Polderweg en de Marsenweg.

Bereikbaarheid per openbaar vervoer

Vanuit Amsterdam CS en Zaandam CS kunt u bus 392 (Connexxion) nemen: uitstappen in Oostzaan halte Kolksloot (voor de hoofdingang) of halte De Kunstgreep (voor het beheerskantoor en de haven). Vanaf de Kerkbuurt in Oostzaan loopt u in ongeveer 20 minuten naar het beheerskantoor. Bus 125 (EBS) rijdt vanaf het Buikslotermeerplein in Amsterdam naar het busstation in Purmerend v.v.  Deze bus rijdt langs de oostkant van Het Twiske. Voor de vertrektijden en eventuele andere buslijnen verwijzen wij u naar http://www.9292ov.nl.

Parkeren

In Het Twiske betaalt u een vergoeding voor het parkeren van uw auto. De parkeerinkomsten worden gebruikt om het recreatiegebied te onderhouden. Bent u een regelmatige bezoeker, dan bent u voordeliger uit met een abonnement.

Tarieven 

Voor de eerste 3 uur betaalt u € 3,50.  Blijft u langer dan 3 uur in het gebied, dan betaalt u € 6. Bij de betaalautomaat kunt u niet met contant geld betalen, maar alleen met uw pinpas. Voor de frequente bezoekers zijn abonnementen verkrijgbaar.

Tarieven parkeerabonnementen
(het abonnement is geldig tot 1 mei 2022)

aanschaf vanaf januari

aanschaf vanaf februari

aanschaf vanaf maart

aanschaf vanaf april

aanschaf vanaf mei t/m augustus

aanschaf vanaf september

aanschaf vanaf oktober

aanschaf vanaf november

aanschaf vanaf december

€ 70

€ 65

€ 60

€ 55

€ 50

€ 45

€ 40

€ 35

€ 30

 

Voor adreswijzigingen en overige vragen kunt u een mail sturen naar parkeren@hettwiske.nl  

Voor huidige abonnementhouders geldt dat de parkeerpas wordt verlengd nadat de betaling is verwerkt.