IVN Waterland organiseert een excursie in Heemtuin De Dwarsgouw tijden de Dag van het Park

Op zondag 27 mei, op de Dag van het Park waarin aandacht wordt gevraagd voor het openbaar groen in de stad, organiseert IVN Waterland een excursie in Heemtuin De Dwarsgouw.

Ook heemtuin De Dwarsgouw hoort tot het openbaar groen, alleen in plaats van de gemeente is IVN Waterland verantwoordelijk voor het beheer en het beleid.

Op deze ochtend laat IVN je een bloeiende heemtuin zien. De bijzondere rietorchis staat in bloei, net als de ratelaar, klaversoorten, moeras vergeet-mij-nietje en nog veel meer andere soorten planten die zo kenmerkend zijn voor Waterland. Waarom leven de planten waar ze leven en hoe leven ze samen met elkaar in dit gebied? Hoe zorgt IVN Waterland ervoor dat deze bijzondere soorten blijven bestaan? Dat is niet alleen voor de planten belangrijk, maar ook voor de dieren die de planten nodig hebben als voedsel, bescherming en als broedplaats. Samen met IVN ga je op zoek naar bewoners en bezoekers van de planten: de vele soorten insecten, met de libellen en vlinders in de hoofdrol. Er zijn vogels in de heemtuin die van insecten leven en die op deze ochtend vast van zich laten horen of zich laten zien.

Aanmelden of meer informatie: Louis Boersma 0299425554 of www.ivn.nl/afdeling/waterland