Ja, het is lente in Het Twiske! Recreatieseizoen is van start.

Publicatiedatum: 11 april 2017

Het is lente en dus weer tijd om er op uit te trekken. Een wandeling of fietstocht in de natuur doet iedereen goed.

Je komt de mooiste plekjes tegen, waar je kunt genieten van de natuur en even kunt stoppen voor een kopje koffie of een lekker broodje.  Of ben je liever nog actiever bezig? Dat kan natuurlijk ook. Het Twiske is er helemaal klaar voor. Op deze vernieuwde website staan heel veel leuke suggesties.

Twiske Waterland
Steek het IJ over en ontsnap even aan de hectiek van de stad. Amsterdam-Noord is de poort naar Twiske-Waterland. Geniet van het groen in recreatiegebied Het Twiske. Of bezoek Waterland, met zijn pittoreske dorpen, kleine slootjes en dijken die zich kronkelend een weg banen door eeuwenoud polderlandschap. Of je nu liever wandelt, fietst of vaart: Twiske-Waterland wemelt van de recreatieve mogelijkheden en routes die het ontdekken waard zijn.

Fietsen en wandelen
In Het Twiske en Waterland kan je fantastisch fietsen en wandelen. Volg één van de uitgezette routes, en geniet van de verrassend groene omgeving. De routes hebben een eigen lengte en karakter en zijn gratis te downloaden via de website.

Stoere speelplekken in Het Twiske speciaal voor kinderen
Zo is er een avonturenspeelplaats compleet met hangbrug, een spannende kabelbaan, pontjes over het water en een buizenfort om doorheen te kruipen. Aan de kant van Den Ilp is een avontuurlijke speelsloot met allerlei speeltoestellen in en om het water, zoals een kabelbaan en verschillende soorten schommels. Hier staan ook twee kleurrijke wigwams en een fraaie totempaal. Vanuit de vuurrode klimtoren heb je een mooi uitzicht over het hele speelterrein. En na al dat ravotten en gespeel is het tijd voor een lekkere picknick. 

Open Twiske Dag op zondag 30 april 2017
Wil je weten wat Het Twiske allemaal te bieden heeft. Kom dan op zondag 30 april naar de Open Twiske Dag. Ondernemers en verenigingen zetten tijden de Open Twiske Dag hun deuren open en organiseren demonstraties, rondleidingen en volop activiteiten. Gratis of tegen een kleine vergoeding. Het volledige programma vind je op www.opentwiskedag.nl

Zin in een dagje weg?
Kijk voor fiets- en wandelroutes, activiteiten, voorzieningen en ideeën op deze vernieuwde website.


Meer nieuws