Over Twiske-Waterland

Recreatiegebied Het Twiske is een perfecte plek om even te ontsnappen aan de hectiek van de stad. Deze oase van groen vind je ten noorden van Amsterdam, tussen Zaandam en Purmerend, met volop mogelijkheden voor waterliefhebbers.

Ook in Waterland kun je heerlijk de rust opzoeken. Het landelijk gebied tussen Amsterdam-Noord, Zaandam, Hoorn en het Markermeer laat je met de verschillende natuurreservaten en recreatiegebieden als herboren voelen. Van wandelen, fietsen tot varen: Twiske-Waterland wemelt van de prachtige routes die het ontdekken waard zijn.

Lees hier meer over de historie van het gebied, de bereikbaarheid en de organisatie achter recreatiegebied Het Twiske. Ook kun je hier nog even de huisregels nalezen. Zodat we samen het gebied en de tijd die bezoekers hier doorbrengen zo plezierig mogelijk houden!

2019 Natuurwegdag Twiskemolen // 2019_foto_molen_twiske_gemaakt_door_dick_wals_klein.jpg (21 K) Cultuur-historie

In Het Twiske is zeer interessante geschiedenis te vinden. Van veenweide, rimboe tot de huidige groene oase waar naar hartelust recreatie plaatsvindt. Lees meer over cultuur-historie.

2021 perenboom in bloei // 2021_perenboom_in_bloei.jpg (34 K) Natuur

In de natuurlijke omgeving van recreatiegebied Het Twiske is genoeg te bewonderen. In de stille gebieden kun je Schotse Hooglanders op je pad vinden, maar liefhebbers van watervogels kunnen ook hun hart ophalen. Lees meer over natuur.

2020 Spartelvijver in Het Twiske // 2019_spartelvijver_2.jpg_gemaakt_door_niels_pannegieter.jpg (42 K) Huisregels

Wil je graag weten waar je precies mag wandelen met de hond? Of wil je meer informatie over vergunningaanvragen of terreinverhuur? Lees meer over de huisregels.

2021 afsluiting fiets- en wandelbrug // 2021_brug_afsluiting_fiets.jpg (14 K) Bereikbaarheid

Wil je weten hoe je recreatiegebied Het Twiske per fiets, auto of OV het makkelijkst kunt bezoeken? Lees hier meer over de bereikbaarheid van Het Twiske. Lees meer over bereikbaarheid.

2020 Oeverzwaluwand Twiske foto Marco // 2020_oeverzwaluwwand_foto_marco_woudstra1.jpg (39 K) Over de organisatie

Recreatieschap Twiske-Waterland is de bestuurlijke organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het beheer van het prachtige Het Twiske. Lees meer over de organisatie.