2023 stormschade storm Poly

Het Twiske is bijna opgeruimd na storm Poly

Publicatiedatum: 6 juli 2023

De storm Poly is gaan liggen, maar heeft voor veel overlast gezorgd.

Ook in Het Twiske zijn veel takken van bomen gewaaid of bomen omgewaaid. Gisterenmiddag zijn de collega’s van beheer en toezicht meteen gestart met opruimen en paden en wegen vrij maken. Inmiddels zijn de toegangswegen, parkeerterreinen, fiets- en wandelpaden, speel- en ligweiden weer redelijk goed toegankelijk.

Loshangende takken
Pas nog wel goed op voor loshangende takken in de bomen, die door de wind alsnog naar beneden kunnen vallen. Deze worden zo snel mogelijk verwijderd, maar dat heeft nog enkele dagen tijd nodig. Tot die tijd uitkijken dus!

Bosrijke gebieden in Het Twiske
De kans op vallende loshangende takken bestaat. Daardoor is het in de bosrijke deelgebieden zoals het Smaal, Spitsbergen en het Uilenbos nog niet veilig om de komende dagen hier rond te lopen of fietsen.

Genoeg alternatieven
Gelukkig is er in Het Twiske dermate veel open terrein, dat er voldoende alternatieven zijn om een rondje te wandelen of fietsen. Denk aan de mooie polders: zoals deelgebied de Vennen. Trek laarzen of waterdichte schoenen aan en ga op pad in de weilanden. Neem een verrekijker mee om onderweg e weidevogels spotten. Blijf wel alert! Ook borden kunnen omvallen.

Tenslotte liggen er langs de paden nog veel afgewaaide takken. Dit kan misschien een rommelige indruk geven, maar ook dit komt in de komende weken goed.

Vragen?
Heb je vragen aan onze beheerder? Stel ze via het contactformulier. Ze staan je graag te woord. Zie je schade? Meld dat dan via het meldingsformulier.

 


Meer nieuws