Twiske Klimpark

Het Twiske krijgt een avontuurlijk klimpark

Publicatiedatum: 3 maart 2020

Begin maart start in recreatiegebied Het Twiske de bouw van een avontuurlijk klimpark.

Het park komt te liggen bij restaurant Pannenkoek de Appel en gaat uit zo’n 32 palen bestaan van maximaal 15 meter. Het recreatieschap wil hiermee het gebied aantrekkelijker maken voor mensen die van een sportieve uitdaging houden. Streven is het klimpark medio mei te openen. 

Het klimpark biedt een aantal routes en andere uitdagingen in verschillende moeilijkheidsgraden. Het is jaarlijks open van april tot en met oktober en gaat zich naast de dagelijkse bezoekers ook richten op scholen en bedrijven uit de omgeving.

Duurzaam bouwen en beleven
De bouw vindt plaats met respect voor de natuur en de omgeving. Zo wordt gebruik gemaakt van houtsoorten met FSC keurmerk, zoals Douglas en Cloeziana. Ook komt er geen verlichting bij het park. Een ecoloog begeleidt de bouwfase om te controleren of flora en fauna geen nadelige effecten van de werkzaamheden ondervinden. De heiwerkzaamheden starten voor het broedseizoen. Dit gebeurt met een elektrische machine die nauwelijks lawaai veroorzaakt. De graafmachine en betonmixer zijn eveneens elektrisch.  

Avontuur in de natuur
De ondernemer Walter Bisselink van Beleef het Avontuur is blij dat hij deze voorziening mag realiseren in Het Twiske: Walter: “Avontuur en natuur halen het beste in de mens naar boven. Natuur geeft verwondering, avontuur nodigt uit tot leren van het verleggen van grenzen en plezier hebben. De ondernemer wil graag met scholen en verenigingen uit de omgeving samenwerken. “Klimmen brengt kinderen dichter bij de natuur zodat ze deze op een positieve manier kunnen beleven.“ Beleef het Avontuur is ook eigenaar van klimpark De KlimVallei en kanoverhuur in Den Helder en Klimpark Streekbos in Bovenkarspel.

 


Meer nieuws