Het zwemseizoen is begonnen

Publicatiedatum: 1 mei 2020

In Nederland loopt het buitenzwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober. In deze periode (ook in tijden van corona) worden officiƫle zwemplekken gecontroleerd op waterkwaliteit, hygiƫne en veiligheid.

Voor iedereen geldt nog steeds het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Besluit je toch een duik te nemen bij een van de officiële zwemplekken in Het Twiske? Let dan bij elk bezoek goed op de lichtblauwe informatieborden of op dat moment een waarschuwing, een negatief zwemadvies of zwemverbod geldt. De richtlijnen van het RIVM blijven gelden, dus ook in het water blijf je op 1,5 meter van elkaar, vorm je geen groepjes en blijf je niet te lang.

Inrichting en onderhoud
Recreatieschap Twiske-Waterland is verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de officiële zwemplekken in het gebied en de daarbij horende voorzieningen op stranden en ligweiden, zoals openbare toiletten, ballenlijnen en speeltoestellen. De toiletgebouwen in het Twiske zijn in verband met het corona-virus nog steeds gesloten.

Controles van officiële zwemplekken
De officiële zwemlocaties zijn te herkennen aan de grote lichtblauwe informatieborden. Binnen de ballenlijn is het water niet dieper dan 1.40 meter. De provincie Noord-Holland houdt toezicht op de hygiëne en veiligheid van deze zwemplekken van 1 mei tot 1 oktober. Het zwemwater wordt elke twee weken gecontroleerd op aanwezigheid van blauwalg en bacteriologische verontreiniging. Als de actuele waterkwaliteit onvoldoende is, wordt dit op een smal bord onder het algemene informatiebord aangegeven. Deze meldingen kunnen regelmatig wijzigen.De website www.zwemwater.nl of de app Zwemwater geeft actueel zwemadvies.

 


Meer nieuws