Kom niet allemaal tegelijk

Publicatiedatum: 18 december 2020

Door de lockdown zijn onze mogelijkheden om erop uit te trekken deze kerstvakantie beperkt; maar de recreatiegebieden zijn open.

En dat blijven ze ook; als we tenminste niet allemaal tegelijk naar dezelfde plek gaan. Mocht je toch een frisse neus willen halen. Hieronder enkele tips.

Kies rustige momenten en plekken
De drukste dagen zijn zaterdag, zondag en de feestdagen. Kom te voet of per fiets naar ons recreatiegebied. Neem je toch de auto, parkeer nooit in de berm.Is de parkeerplaats vol? Ga dan ergens anders heen.
De ultieme tip voor de kerstvakantie: Ga lekker wandelen op een andere onontdekte plek in Noord-Holland. Kies een mooie route op www.wandelnetwerknoordholland.nl

Geef elkaar de ruimte
Geef andere recreanten de ruimte en houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar. Tegenliggers op een smal wandelpad? Stap even van het pad af zodat de ander gemakkelijk kan passeren. Houd ook rekening met andere gebruikers: wandel niet op een mountainbikepad. En houd er als mountainbiker rekening mee dat wandelaars je niet zien of horen aankomen. Matig je snelheid en passeer rustig.

Zwerfafval
Horeca is dicht (op enkele afhaallocaties na) en ook toiletten zijn niet open. Hoge nood? Doe het niet in de struiken en laat zeker geen afval achter. Neem papieren zakdoekjes, mondkapjes, flesjes of blikjes mee naar huis. Neem daarvoor een zakje mee om het in op te bergen. Wil je de natuur (en je mede-recreanten) écht een plezier doen, neem dan ook zwerfafval mee als je dat tegenkomt. Zo gaan we lekker opgeruimd het nieuwe jaar in.


Meer nieuws