Nieuw piratenschip in Het Twiske geopend

Publicatiedatum: 25 oktober 2018

Nieuw piratenschip in Het Twiske geopend

Woensdagmiddag 24 oktober is het nieuwe piratenschip op de Avonturenspeelplaats in Het Twiske feestelijk geopend. Na de toespraak van wethouder Rob Monen heeft hij samen met Anne Lize van der Stoel (burgemeester van Landsmeer) en David Opdam (organisatie Pleinvrees) het schip gedoopt door een fles van chocolade tegen het schip aan te gooien. Het Twiske heeft deze kleurrijke piratenboot cadeau gekregen van de organisatie van het muziekfestival ‘Pleinvrees’.

Vooraf aan de opening hebben circa 25 kinderen met ouders/begeleiders meegedaan aan een belevingstocht door de natuur. Tijdens deze toch namen zij deel aan de ‘piratenschool’ en leerden zij allerlei piraatachtige dingen. Ook gingen zij op zoek naar Arie Bombarie, die zij vonden bij het piratenschip.

 De avonturenspeelplaats in Het Twiske is speciaal aangelegd voor kinderen. Zij kunnen hier zelf pontjes bedienen om aan de overkant te komen. De kinderen kunnen klimmen in de klimtoren en gebruik maken van de kabelbaan. Om het nog spannender te maken, is er een buizenfort om door te gaan. Er staat een mooie koningsschommel en onlangs is er ook een nieuwe glijbaan geplaatst. Naast het nieuwe piratenschip is ook een kubus geplaatst in de vorm van een schatkist .Op alle speelelementen op de avonturenspeelplaats mogen de kinderen klauteren en opklimmen. Kortom op de avonturenspeelplaats kunnen zij mooie avonturen beleven. 

Fotobijschrift; Rob Monen (wethouder Oostzaan), Anne Lize van der Stoel (burgemeester Landsmeer) David Opdam (organisatie Pleinvrees) samen met genodigden en kinderen op het nieuwe piratenschip.

 


Meer nieuws