TOP Purmerend

Nieuw Toeristisch Overstappunt in Purmerend

Publicatiedatum: 22 maart 2022

In Purmerend, aan de Beemsterburgwal, is op 18 maart 2022 een nieuw Toeristisch Overstappunt (TOP) geplaatst.

Een TOP is een zuil met allerlei recreatieve informatie. Een ideaal startpunt waar je de auto kunt achterlaten om vandaar heerlijk te fietsen, wandelen en varen in Purmerend en omgeving. Ook vind je op de zuil een ‘wandelpaneel’ met leuke, afwisselende én gemarkeerde rondwandelingen van het wandelnetnetwerk Laag-Holland.

Toerist in eigen land en regio
Op de opvallend groene informatiezuil vind je een verscheidenheid aan fiets-, wandel- en vaarroutes. Maar ook bezienswaardigheden, horecagelegenheden, overnachtingsmogelijkheden en tips voor wat  er allemaal te zien, doen en beleven is in Purmerend en de regio. Kortom, de TOP is een bron van inspiratie voor een heerlijk dagje uit in Purmerend en omgeving. En wil je nóg meer informatie? De VVV in de museumwinkel is bijna letterlijk om de hoek.

Wandelpaneel
Ontdek de binnenstad van Purmerend met de stads-, grachten- of bomenwandeling. Of wandel de Beemster in aan de hand van de Werelderfgoed in het Kwadraat route. Je leest er alles over op het wandelpaneel.

Purmerend en omgeving vanaf het water
De TOP staat letterlijk in de haven van Purmerend en aan de aanlegsteiger van Greenjoy. Hier kun je een elektrische sloep huren om het landelijk gebied rondom de oude marktstad Purmerend vanaf het water te verkennen. Aan de hand van het sloepennetwerk plan je eenvoudig via knooppunten een leuke vaarroute.

Realisatie en financiering
De realisatie van de nieuwe TOP in Purmerend heeft plaatsgevonden in opdracht van het bestuur van Recreatieschap Twiske-Waterland en is uitgevoerd door Recreatie Noord-Holland en Bureau Toerisme Laag Holland. De financiering van de nieuwe TOP Purmerend is mogelijk gemaakt door het recreatieschap Twiske-Waterland en door subsidie van de Provincie Noord-Holland.

Wethouder Mario Hegger: “Een TOP in Purmerend is een lang gekoesterde wens die nu in vervulling is gegaan. De groene zuil staat op een uitstekende locatie. Hier komen het fiets-, wandel- en vaarnetwerk van Purmerend samen. En op de rand van onze gezellige binnenstad met leuke winkels, een mooi museum en fijne horeca. Het is de perfecte uitvalsbasis om de mooie en unieke plekken in Purmerend en Beemster te ontdekken.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de TOP’s op www.natuurwegwijzer.nl/tops en op www.laagholland.com

 


Meer nieuws