Nieuwe Toeristische Overstappunten in Het Twiske en op Marken

Publicatiedatum: 23 juni 2020

Gisteren zijn 2 nieuwe Toeristische Overstappunten (TOP's) geplaatst. Ook zijn in de afgelopen periode 12 bestaande TOP's opgeknapt.

Op maandag 22 juni is een nieuw Toeristisch Overstappunt (TOP) geopend in recreatiegebied Het Twiske. De nieuwe TOP ‘Twiske Poort’ staat op het voormalige terrein van de Blauwe Poort, vlakbij restaurant Pannenkoek De Appel. De andere nieuwe TOP is te vinden op Marken bij de parkeerplaats aan de Kruisbaakweg. Een TOP is een startpunt met een informatiezuil waar je de auto kunt achterlaten om vandaar heerlijk te fietsen, wandelen en varen in de omgeving.

Toerist in eigen land
Op de opvallend nieuwe groene informatiezuil staat een verscheidenheid aan fiets- wandel- en vaarroutes in de omgeving. Ook staan er bezienswaardigheden, locaties voor bootverhuur en horeca op vermeld. Kortom leuke informatie wat er in omgeving te doen en te beleven valt. Zo staat er op de TOP in Het Twiske interessante informatie over een historische wandeltocht door Oostzaan en leuke tips voor een bezoek aan Landsmeer. Op de TOP Twiske Poort is nog veel meer inspirerende informatie te vinden. Een ideaal startpunt voor een heerlijk dagje uit in de regio.

Bestaande TOP’s in een nieuw jasje
In Laag-Holland zijn 12 TOP’s in opdracht van het bestuur van recreatieschap Twiske-Waterland opgeknapt en hebben een nieuwe look and feel gekregen met een eigentijdse uitstraling. Deze TOP’s zijn voorzien van nieuwe landmarkfoto’s, introductieteksten en geactualiseerd met de nieuwe sloep- en fietsknooppuntenkaart. Deze TOP’s staan in Het Ilperveld, Oudendijk, Middenbeemster, Middelie, Purmerland, Wijdewormer, Westzaan en nabij Schermermolens, Oosthuizen, Durgerdam, Buitengouw en de Poel.

Realisatie en financiering
De realisatie van de 2 nieuwe TOP’s en de opknapbeurt van de 12 TOP’s heeft plaatsgevonden in opdracht van het bestuur van Recreatieschap Twiske-Waterland en is uitgevoerd door Recreatie Noord-Holland. Een groot deel van dit project is financieel mogelijk gemaakt door het recreatieschap Twiske-Waterland. De financiering van de nieuwe TOP Marken en TOP Twiske Poort bestaat ook voor een groot deel uit subsidie van de Provincie Noord-Holland.

Zin in een dagje weg
Kijk voor meer informatie over de TOP’s op www.natuurwegwijzer.nl/tops


Meer nieuws