Opening buitenexpositie in Het Twiske

Publicatiedatum: 5 november 2021

Buitenexpositie ‘Een lokale ode aan het landschap’ bij de Twiskemolen is vandaag feestelijk geopend door wethouders Heinrich en Dral.

In het kader van het themajaar ‘Ode aan het Landschap’ organiseerde Bureau Toerisme Laag Holland, in opdracht van de diverse gemeenten van de regio Zaanstreek-Waterland, de fotowedstrijd ‘Ode aan het Laag Hollandse landschap’. (Hobby)fotografen uit de hele regio werden opgeroepen ‘Laag Holland’ in één foto te vangen en hun ode aan het landschap te brengen.

Op de fotowedstrijd werd enorm enthousiast gereageerd. Vanuit de hele regio stuurden (hobby)fotografen hun mooiste foto’s in. Eind september werd de winnende foto bekend gemaakt, deze is nu te zien in het Purmerends Museum. Ook van Oostzaan en Landsmeer werden de mooiste foto’s ingezonden. Zo mooi dat deze natuurlijk niet ongezien konden blijven. Daarom is besloten de vijf indrukwekkendste foto’s, gemaakt in Oostzaan en Landsmeer, te exposeren bij de Twiskemolen. Samen brengen deze foto’s een ode aan het natuurrijke landschap van Oostzaan en Landsmeer.

De buitenexpositie ‘Een lokale ode aan het landschap’ werd afgelopen vrijdag feestelijk onthuld door wethouders Heinrich (Landsmeer) en Dral (Oostzaan). Na de onthulling maakten de genodigden een korte wandeling langs de werken en vertelden de fotografen waarom hun foto een ode is aan het landschap.  Vanaf vandaag is de prachtige expositie voor iedereen gratis te bezichtigen langs het fietspad voor de Twiskemolen. Bijvoorbeeld tijdens een heerlijke wandeling of fietstocht door het recreatiegebied. Wanneer kom jij een kijkje nemen?


Meer nieuws