Update coronamaatregelen

Publicatiedatum: 19 november 2020

Blijft alert en houd je aan de regels.

Het kabinet roept iedereen op zoveel mogelijk thuis te blijven. Het blijft van cruciaal belang om alert en waakzaam te blijven zodat we het coronavirus niet verder verspreiden.

Mocht je toch een frisse neus halen in ons recreatiegebied, volg dan de coronamaatregelen. We zetten ze hieronder nog even op een rij.

  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand. Is dat niet mogelijk, zoek dan een plek op waar het rustiger is.
  • Groepen mogen maximaal bestaan uit 4 personen of 1 huishouden. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. 
  • Voor buitensporten geldt ook het maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur) met een onderlinge afstand van 1,5 meter. Groepslessen met meerdere groepjes van 4 personen zijn toegestaan.

De uitzonderingen op de 1,5 meter afstand zijn:

  • mensen uit 1 huishouden;
  • kinderen tot en met 12 jaar;
  • jongeren tot 18 jaar; maar deze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot volwassenen.

Ondernemers, geplande evenementen en activiteiten:
Alle eet- en drinkgelegenheden hebben de deuren moeten sluiten. Indien je vragen hebt over de mogelijkheden voor afhalen en toegankelijkheid van ondernemers en mogelijke activiteiten in de gebieden, wend je dan tot de ondernemer of organisator van de activiteit.

Recreatiegebied Het Twiske 's avonds en 's nachts verboden terrein:
De veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland heeft op vrijdag 2 oktober besloten dat per direct het niet is toegestaan om tussen 22.00 uur en 6.00 uur aanwezig te zijn in Het Twiske . Ook is het verboden om geluidsapparatuur mee te nemen naar Het Twiske. De veiligheidsregio Waterland-Zaanstreek heeft deze aanvullende maatregelen genomen vanwege het toenemende aantal besmettingen en om illegale feesten tegen te gaan. Er hebben illegale feesten in het Twiske plaatsgevonden, waarbij de 1,5 meter maatregel niet in acht werd genomen. Uitzondering op het verbod geldt voor: bestemmingsverkeer en personen die werkzaam of woonachtig zijn in het gebied. Kijk voor meer informatie op www.veiligheidsregiozaanstreekwaterland.nl

Toiletgebouwen:
Gedurende de komende maanden blijven de toiletgebouwen bij Parkeerplaats 2, Avonturenspeelplaats en Speelsloot open. Bij vorst worden deze toiletgebouwen gesloten. Ga bewust om met hygiëne.

  • Houd het toilet(gebouw) schoon.
  • Gooi afval in de dichtstbijzijnde afvalbak en niet in het toilet.
  • Beperk het contact met deurklinken e.d.
  • Maak je handen schoon met zelf meegebrachte handgel.

Wij rekenen op jouw medewerking.

Dienstverlening recreatieschap:
Het beheerkantoor, aan de Noorderlaaik 1 in Oostzaan is tot nader bericht gesloten. Voor vragen en meldingen kun je ons ,tijdens kantooruren, bereiken via info@twiske-waterland.nl 

Parkeerabonnementen:
Voor het aanvragen van een parkeerabonnement kun je e-mailen naar:  parkeren@hettwiske.nl. Vervolgens sturen wij je digitaal het aanvraagformulier en de betaalgegevens toe.
Voor adreswijzigingen en overige vragen kun je een mail sturen naar info@twiske-waterland.nl  

Actuele informatie rijksoverheid:
Kijk voor actuele informatie over de nieuwe en aangescherpte maatregelen op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus


Meer nieuws