Lente Kabinet

Bereikbaarheid festival Lentekabinet 2024

Publicatiedatum: 26 april 2024

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei (Pinksterweekend) staat er in Het Twiske weer een nieuwe editie van Het Lente Kabinet op het programma. .

Het Lentekabinet vindt plaats op het dagkampeerterrein Spitsbergen in Het Twiske.

Bereikbaarheid tijdens op- en afbouw

De opbouw van het festival start zaterdag 11 mei en vanaf zondag 12 mei wordt het festivalterrein (Spitsbergen) omheind met hekken en afgesloten voor recreanten. De afbouw is naar verwachting gereed op donderdag 23 mei 2024, mede ook afhankelijk van de weersomstandigheden.

In de periode 12 mei tot en met 23 mei loopt de recreatieve verbinding tussen De Appel/De Avonturenspeelplaats en De Haven/ ’t Paviljoen via het fietspad evenwijdig aan de Noorderlaaik of over het fietspad op de dijk aan de westkant van Het Twiske.

Ruiters

Tijdens de periode van op- en afbouw is het ruiterpad in Spitsbergen afgesloten. Ruiters kunnen dan gebruik maken van het fietspad of berm.

Bekijk deze overzichtskaart met alle omleidingen tijdens de op- en afbouw van het festival.

Bereikbaarheid tijdens het festival:

Behalve het festivalterrein 'Spitsbergen' blijven alle overige gebieden in Het Twiske toegankelijk. Alle ondernemers in Het Twiske zijn en blijven tijdens de opbouw en gedurende het festival bereikbaar. 

Voor bezoekers:

Het festival trekt vooral bezoekers op de fiets vanuit de regio, maar er komen ook bezoekers met de auto, pendelbus, taxi en kiss&ride:

  • Fietsers worden vanuit het Luyendijkje naar het westen gestuurd via het fietspad over de dijk. Ter hoogte van de Bartel Jakobszstraat wordt een perceel ingericht als fietsparkeerplaats;
  • Er worden minder dan 400 parkerende auto’s verwacht. Dit is te vergelijken met een zonnige warme dag in Het Twiske, dan komen recreanten met ruim 500 auto’s naar het recreatiegebied. Er wordt geparkeerd op het grasveld ten westen van de Noorderlaaik, net voorbij de parkeerplaats bij De Appel. Dit grasveld is dan niet beschikbaar voor recreatie;
  • Daarnaast rijden er ook taxi’s en kiss&ride, om festivalbezoekers af te zetten en op te halen. De taxistandplaats is langs de Pikpotweg, na de hoofdingang rechtsaf. De Kiss&Ride standplaats is het grasveld bij Pannenkoekenrestaurant De Appel en Het Klimpark. De Appel en Het Klimpark zijn wél gewoon geopend volgens openingstijden en bereikbaar voor de recreant. Er zijn ruim voldoende parkeerplaatsen voor de bezoekers van het restaurant en het klimpark Geef bij de verkeersregelaar aan dat je voor het restaurant of het klimpark komt.
  • De pendelbus pendelt tussen Sloterdijk en P5, nabij het Doesstrand. Deze parkeerplaats is beperkt beschikbaar voor de recreant. Wil je  hier graag parkeren, geef dit aan bij de verkeersregelaar en vraag of er nog ruimte is. Misschien moet je even wachten, indien er een pendelbus komt. De parkeerplaats bij Het Vennegatstrand is wel beschikbaar voor de recreant.

Geluid:

Het festival maakt op zaterdag vanaf 12.00 uur en zondag vanaf 13.00 uur gebruik van versterkte muziek, je kunt geluidsoverlast ervaren. Op beide dagen duurt het evenement tot 24.00 uur. Voorafgaand aan het evenement vinden er ook soundchecks plaats, deze momenten zijn geregeld in de evenementenvergunning van de gemeente Oostzaan.

Vragen:

Mocht je voorafgaand of tijdens het festival vragen, opmerkingen of klachten hebben, dan kun je de organisatie van Het Lente Kabinet, tijdens kantoortijden, bereiken via (020) 516 0056. Tijdens het festival zelf op 27 en 28 mei is dit telefoonnummer 24 uur per dag bereikbaar. Vragen worden dan genoteerd en de organisatie van Het Lente Kabinet zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden c.q. reageren.

Tijden festival:

Zaterdag 18 mei: van 12.00 uur tot 24.00 uur.
Zondag 19 mei: van 13.00 uur tot 24.00 uur.


Meer nieuws