persbericht recreatieseizoen is begonnen

Eindeloos recreëren in Het Twiske 

Publicatiedatum: 12 april 2024

Eindeloos recreëren in Het Twiske. Hoera, het is lente! Hoog tijd dus om weer lekker naar buiten te gaan en te genieten van al het moois dat de regio te bieden heeft.

Wat dacht je van recreatiegebied Het Twiske? Met de start van het recreatieseizoen kunnen jong en oud zich hier prima een hele dag vermaken zonder zich maar een moment te vervelen.

In, op en rondom het water
Met 7 strandjes, een spartelvijver, onderwaterpark en bootverhuur vind je in Het Twiske eindeloos veel waterpret. Van ontspannen op één van de strandjes tot spetteren in de spartelvijver, het kan hier allemaal. Zin in actie? Huur dan een bootje bij de Twiske Haven of ga met je eigen sup- of surfboard het water op.

Wandelen met de hond
In Het Twiske kun je heerlijk wandelen met de hond, maar er zijn wel paar regels. Eén van de regels is dat honden altijd zijn aangelijnd, met uitzondering op de daarvoor speciaal aangewezen losloopgebieden. Naast de vijf losloopgebieden zijn er ook twee hondenzwemplekken. Op deze speciaal aangewezen plekken kun je lekker met je hond ravotten en baantjes trekken. Op de strandjes, lig- en speelweiden zijn honden het hele jaar verboden. Alle regels over wandelen met de hond staan beschreven in de hondenflyer.

Stoere speelplekken in Het Twiske
Niet alleen in de spartelvijver, maar ook in de avonturenspeelplaats en speelsloot kunnen kinderen heerlijk spelen. Kom klimmen en klauteren op het stoere piratenschip, kruip door het buizenfort of slinger met de kabelbaan op de avonturenspeelplaats.

Speelsloot
Op de mooi aangelegde speelsloot kunnen kinderen eindeloos ravotten op- en aan het water. Altijd al een vliegveld willen spotten en besturen? Dit kan kan hier ook op de mini luchthaven met vliegveldje, vliegtuig en vekeerstoren.Ben je een echte durfal? Zoek dan de hoogte op in Klimpark Twiske.

Fietsen en wandelen
Wandel- en fietsliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Het Twiske. Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en volg één van de routes door het recreatiegebied. Misschien kom je onderweg wel oog in oog te staan met een Schotse Hooglander of spot je de mooiste weide-, water- en rietvogels.

Tijd voor een pauze
Van buiten zijn, krijg je trek. Daarom ben je van harte welkom bij Twiske Haven, Paviljoen Twiske en Pannenkoek de Appel voor een heerlijke lunch, borrel of diner. Zin in een take-away? Ga dan naar Kiosk Puur Twiske of snackshop de Piraat voor een snack, ijsje of verkoelend drankje. Kiosk Puur Twiske vind je aan het Doesstrand en Kiosk de Piraat staat bij de avonturenspeelplaats. Restaurant Pannenkoek de Appel staat in de buurt van Klimpark Twiske en de speelsloot. Paviljoen Twiske en Twiske Haven liggen aan de Stootersplas

Jubileumjaar: Het Twiske is 40 jaar in erfpacht
Het recreatiegebied Het Twiske is jarig, want in 1984 is dit gebied in erfpacht genomen door het voormalige recreatieschap Het Twiske. Voorafgaand is begin jaren 70 gestart met de ontwikkeling en inrichting van het gebied. Het vieren van dit 40 jarig jubileum van Het Twiske is een goed moment om te laten zien hoe mooi Twiske-Waterland is en wat hier allemaal te beleven valt voor alle leeftijden.Op zaterdag 22 juni is de open dag (verjaardag) van Het Twiske. Het programma voor die dag wordt later bekend gemaakt en is dan natuurlijk op deze website terug te vinden.

Nog veel meer te doen en te beleven in Twiske-Waterland
Paardrijden, mountainbiken en skeeleren. Kortom er van alles te doen lekker in Het Twiske. Of bezoek Waterland met zijn pittoreske dorpjes, stadjes, kleine slootjes en dijken, die zich kronkelend een weg banen door eeuwenoud polderlandschap.

Of je nu liever wandelt, fietst of vaart: Twiske-Waterland wemelt van de recreatieve mogelijkheden en routes die het ontdekken waard zijn. Heerlijk buiten in de natuur. Kijk voor meer ideeën op www.twiske-waterland.nl en op www.wandelnetwerknoordholland.nl Met het Fietsroutenetwerk stel je je eigen route samen en kijk op www.sloepennetwerk en stippel zelf een mooie vaarroute uit met behulp van vaarknooppunten of kies een bestaande route.


Meer nieuws