Bereikbaarheid tijdens op- en afbouw en Welcome to the Future en tijdens het festival zelf

Publicatiedatum: 30 juni 2022

Welcome to the Future op zaterdag 23 juli 2022 is een leuk, gezellig en inspirerend festival met allerlei muziekstijlen.

Op verschillende podia in het mooie Twiske ontmoet je een scala aan dj's. Welcome to the Future vindt voor de 13de keer plaats in Het Twiske. Het festival start om 13.00 uur en duurt tot 24.00 uur. 

Bereikbaarheid tijdens op- en afbouw festival:
In verband met de op- en afbouw van het festival is het gebied “de Hogelkamp”, in de volksmond “de zanddijk” in Het Twiske tijdelijk afgesloten. Dit gebied is afgesloten van 15 juli tot en met 29 juli 2022. Ook de in de Hogelkamp gelegen mountainbikeroute, het fietspad en het ruiterpad zijn in deze periode niet toegankelijk. Alle overige gebieden binnen Het Twiske zijn wel toegankelijk. Alle ondernemers in Het Twiske zijn en blijven tijdens de opbouw en gedurende het festival bereikbaar.

Omleidingen:
Vanwege de afsluiting van het festivalterrein (zie plattegrond) van 15 juli tot en met 29 juli én vanwege de afsluiting van diverse andere velden, wegen en paden zijn de volgende omleidingen ingesteld.  

 • ruiters: het ruiterpad over de zandheuvel is afgesloten. Ruiters op deze route worden geadviseerd het ruiterpad westelijk van het Luyendijkje, langs restaurant De Appel, de Avonturenspeelplaats, de Stuw, langs de Blokken, in de richting van de dijk te nemen. Vanaf de Polderweg in noordelijke richting is het ruiterpad op de dijk weer open.
 • fietsers en wandelaars: de paden over de zandheuvel en de dijk zijn afgesloten. Alternatieve route is het fietspad tussen het Luyendijkje en P2. Van hieruit kunt je jouwe weg in noordelijke richting, de Zorgboerderij en de dijk vervolgen.
 • trimmers: de trimroute op de zandheuvel is niet beschikbaar.
 • mountainbikers: de mountainbikeroute op de zandheuvel is niet beschikbaar. Alternatief is het parcours in Het Smaal.
 • Zorgboerderij de Marsen: tijdens de op- en afbouwperiode is P1 afgesloten. Parkeren kan op P2. Op de dag van het festival kan er niet dichtbij geparkeerd worden. Geadviseerd wordt op de fiets te komen.

Let op! Houdt rekening met het volgende:
In de gehele periode zijn er meer verkeersbewegingen in Het Twiske vanwege de op- en afbouw van het festival, routebewegwijzering en parkeervelden.

Maar waar kun je als recreant dan wel heen?
Het recreatiegebied, de stranden en de ondernemers zijn open voor de recreant en bereikbaar. Ook zijn er ruim voldoende parkeerplekken voor de recreant. Dit zijn:

 • het parkeerterrein bij Restaurant De Appel en het Klimpark Twiske, 5 minuten lopen naar het Doesstrand!
 • P7 en P8 bij de Avonturenspeelplaats, ook slechts 5 minuten lopen naar het Vennegatstrand!
 • P11 bij Twiske Haven;
 • P12, nabij het barbequeveld en Twiske Haven;
 • P13 bij Paviljoen Twiske en het surfstrand;
 • P14 bij het Schoorlstrand;
 • P15 bij het Baaiegat;
 • P16/P17/P18 aan de Lange Jap en bij het Kure Jan strand.

Ondernemers:
De ondernemers in Het Twiske zijn geopend volgens reguliere openingstijden en bereikbaar.

Bereikbaarheid tijdens het festival:
In verband met de te verwachten verkeersdrukte door festivalbezoekers en beperkte parkeermogelijkheden, adviseren we je om met de fiets te komen of met het openbaar vervoer. Mocht je toch met de auto komen, dan kun je deze parkeren in de omgeving op de parkeerplaatsen zoals hierboven aangegeven. Daarnaast wordt dit jaar het dagkampeerterrein Spitsbergen (tegenover de Avonturenspeelplaats) ook gebruikt als parkeerterrein voor het festival. Andere parkeerplaatsen in Het Twiske zijn niet beschikbaar voor festivalbezoekers.

Kamelenbrug en de route over de dijk tijdens festival niet toegankelijk:
Tijdens het festival op zaterdag 23 juli is de Kamelenbrug en de route over de dijk niet toegankelijk voor publiek. Dit omdat deze route als calamiteitenroute dient voor het festival en dus ten allen tijde toegankelijk en vrij van overig verkeer moet zijn. Alternatief voor De Kamelenbrug is de Polderweg en voor de route over de dijk is dit Het Luyendijkje. De Polderweg kan echter ook druk zijn, omdat dit jaar deze route ook gebruikt wordt als ontsluiting voor het festival.

Strandjes in Het Twiske:
Heb je zin in een dagje strandgevoel, op alle strandjes in Het Twiske ben je welkom! Er zijn geen strandjes afgesloten i.v.m. Welcome to the Future. Mocht je naar Het Doesstrand of Vennegatstrand willlen, dan adviseren we je om op de fiets te gaan.

Meer informatie of vragen:
De organisatie van Welcome to the Future doet er alles aan om het festival in goede banen te leiden en overlast zoveel mogelijk te beperken. Met vragen, opmerkingen over de bereikbaarheid van het recreatiegebied tijdens de op- en afbouw kan contact worden opgenomen met het Recreatieschap Twiske-Waterland via info@twiske-waterland.nl 

Klachten & geluidsoverlast
Ervaart u overlast of hebt u een klacht tijdens het festival? Dan kunt u contact opnemen met de organisatie via info@welcometothefuture.nl  Het e-mailadres wordt gedurende de hele dag gelezen en er wordt, indien nodig, contact met u opgenomen. Vermeld daarom uw naam en eventueel telefoonnummer.


Meer nieuws