Challenge Fluisterende Molens

Publicatiedatum: 14 april 2022

In 2022 kun je de 'Fluisterende Molens' bezoeken om een Challenge aan te gaan. De Twiskemolen is één van de fluisterende molens die deelneemt aan deze Challenge.

Challenge van Het geheim genootschap van de Fluisterende Molens
Aan de hand van 286 leuke weetjes en vragen over de molens, het landschap, heden, verleden en toekomst kunnen deelnemers punten verzamelen. Via een speciale actie kunnen deelnemers van 7 april tot 8 juni a.s. naar de hoofdprijs dingen: een gratis overnachting in een molen!  De deelnemers kunnen ook stemmen op de mooiste Fluisterende Molen. Deze krijgt een speciale bokaal.

Project 'Het geheim genootschap van de Fluisterende Molens'
Het project 'Het Geheim Genootschap van de Fluisterende Molens' is één van de projecten in het kader van het  landelijke themajaar 'Ode aan het Landschap'. Aan dit project nemen 22 molens deel, verspreid over de hele provincie. In zeven  te fietsen routes wordt het verhaal over het veranderende landschap in een 22 delige podcast vertelt. Hieraan werkten Roos Schlikker en Huub van der Lubbe mee. De Twiskemolen is één van de deelnemende molens. 

Nieuwe fietsroute langs de Twiskemolen
Ook de Twiskemolen is opgenomen in één van de zeven fietsroutes. Tijdens de Route Zaanstreek hoor je alles over de molen en zijn omgeving terwijl je van het uitzicht geniet.

Landelijk themajaar 'Ode aan het Landschap'
Het landelijke themajaar Ode aan het Landschap is  vorig jaar in samenwerking met zes andere regio’s en het NBTC gestart om het veelzijdige Nederlandse landschap te vieren.  In Noord-Holland zijn in 2021 veel projecten op het gebied van kunst, cultuur,  fiets- en wandelroutes en podcasts gelanceerd om in Noord-Holland het landschap te vieren. 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op fluisterendemolens.nl en het filmpje Fluisterende Molens Challenge:

Meer weten over de Twiskemolen? Kijk op www.twiskemolen.nl

 


Meer nieuws