zwemmende kinderen

Heerlijk buiten zwemmen in Het Twiske

Publicatiedatum: 7 mei 2019

Heerlijk buiten zwemmen in Het Twiske

Het buiten zwemseizoen is van start gegaan en loopt vanaf 1 mei tot 1 oktober 2019. Genieten van de buitenlucht en het lekkere weer kan in of rondom het water in recreatiegebied Het Twiske. Het Twiske telt maar liefst 7 verschillende strandjes en een leuke Spartelvijver. De strandjes zijn een goed alternatief voor de kust; dichtbij de stad in een groene omgeving.

Behalve de zandstrandjes liggen er ook grasvelden langs de zwemplekken, hierop kun je lekker zonnen en spelen. Rondom het water is er voldoende mogelijkheid om te voetballen, te badmintonnen en nog veel meer. In Het Twiske kun je heerlijk eten bij één van de drie restaurants. Ook kun je voor een ijsje, drankje of een snack terecht bij de twee kiosken. In Het Twiske is een avonturenspeelplaats compleet met een hangbrug, piratenschip,een spannende kabelbaan, pontjes over het water en een buizenfort om doorheen te kruipen. Aan de kant van Den Ilp is een avontuurlijke speelsloot met allerlei speeltoestellen in en om het water, zoals een kabelbaan en verschillende soorten schommels. Kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken.

Onderhoud en controles
Recreatieschap Twiske-Waterland is verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de officiële zwemplekken in het gebied en de daarbij horende voorzieningen op stranden en ligweiden, zoals toiletten, ballenlijnen en speeltoestellen. De provincie Noord-Holland houdt toezicht op de hygiëne en veiligheid van de zwemplekken van 1 mei tot 1 oktober. Het zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd op aanwezigheid van blauwalg en bacteriologische verontreiniging.

 Informatie over zwemwater
Indien er een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod is gegeven, wordt dit op het publieksinformatiebord aangegeven op het desbetreffende strand. Actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid staat tijdens het zwemseizoen op www.zwemwater.nl. Ook de zwemwatertelefoon (088 1021300) biedt gratis actuele informatie over de kwaliteit van het water.Nieuwe zwemverboden en negatieve zwemadviezen worden tevens gemeld via Twitter@ZwemwaterRUDNHN. Of raadpleeg de app Zwemwater.

 Altijd voldoende zwemplekken
Een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod heeft meestal betrekking op één van de zwemplekken in het gebied. Het Twiske kent verschillende zwemplekken, dus er blijven meestal voldoende plekken over waar het water wel van goede kwaliteit is en er naar hartenlust kan worden gezwommen.


Meer nieuws