persbericht recreatieseizoen is begonnen

Recreatieseizoen is begonnen, kom genieten van het mooie weer.

Publicatiedatum: 1 mei 2019

Het is lente en dus weer tijd om erop uit te trekken.

Een wandeling of fietstocht in de natuur doet iedereen goed en onderweg kom je de mooiste plekjes tegen. Ben je graag actief bezig? Dat kan natuurlijk ook. Recreatiegebied Het Twiske is er helemaal klaar voor.

Hapje en drankje
Van buiten zijn, krijg je trek. In Het Twiske kun je terecht voor een een patatje tot uitgebreid dineren.Je bent van harte welkom in Twiske Haven, Paviljoen Twiske en de nieuwe horecagelegenheid Pannenkoek de Appel. Of haal iets lekkers bij de kiosken  Puur Twiske en De Indiaan.

Stoere speelplekken in Het Twiske
Zo is er een avonturenspeelplaats compleet met een hangbrug,een spannende kabelbaan, pontjes over het water, een buizenfort om doorheen te kruipen, een koningsschommel en een piratenschip. Aan de kant van Den Ilp is een avontuurlijke speelsloot met allerlei speeltoestellen in en om het water, zoals een kabelbaan en verschillende soorten schommels. Hier staan ook twee kleurrijke wigwams en een fraaie totempaal. Vanuit de vuurrode klimtoren heb je een mooi uitzicht over het hele speelterrein. En na al dat ravotten en gespeel, is het tijd voor een lekkere picknick.

Er is altijd wel iets leuks te doen
Skeeleren, mountainbiken, suppen, paardrijden, wandelen, duiken, vissen, kanoën, windsurfen, zonnen, kanoënen, roeien, barbecuën en nog veel meer. In Het Twiske liggen twee mountainbikeroutes en een rockgarden voor de sportieve bikers. Voor duikers liggen bijzonder objecten onder water in het onderwaterpark.

Fietsen en wandelen
Steek het IJ over en ontsnap even aan de hectiek van de stad. Amsterdam-Noord is de poort naar Twiske-Waterland. In Het Twiske en Waterland kan je fantastisch fietsen en wandelen. Volg één van de uitgezette routes, en geniet van de verrassend groene omgeving. Wandel bijvoorbeeld de Honderd Morgenroute, die begint in Den Ilp. De fiets- en wandelroutes hebben een eigen lengte en karakter en zijn gratis te downloaden via www.twiske-waterland.nl

 


Meer nieuws