Het Twiske krijgt 100 bomen cadeau van bouwbedrijf Selie

Publicatiedatum: 25 november 2021

Vorige week zijn de laatste 10 stuks van deze 100 bomen aangeplant in Het Twiske. Het Amsterdamse bouwbedrijf Selie bestaat 100 jaar en wil dit vieren door iets goeds te doen voor de natuur.

Selie heeft daarom besloten om 100 nieuwe bomen cadeau te geven. Het bedrijf is vervolgens op zoek gegaan naar een geschikte plek voor deze bomen en heeft hiervoor recreatiegebied Het Twiske uitgekozen. Het familiebedrijf Selie wil op deze manier een bijdrage leveren aan de mooie en de groene omgeving in Het Twiske.

Naast de 100 bomen zijn er ook 4 zitbanken geschonken aan het recreatiegebied. Deze worden binnenkort geplaatst. De uitvoering van de aanplant is uitgevoerd door Werkom groen, team Oostzaan. Zij hebben de bomen aangeplant. De 100 nieuwe bomen dragen ook weer bij aan de diversiteit in het recreatiegebied.

Verschillende soorten bomen en biodiversiteit
In overleg met de beheerders van het recreatieschap zijn 6 verschillende soorten bomen geplant zoals elzen, beuken, berken, lijsterbessen, meidoorns en hazelaars. Deze soorten bomen staan al in Het Twiske en een variatie in boomsoorten is goed voor de biodiversiteit in het gebied. Alle boomsoorten zijn ecologisch waardevolle bomen.

Insectenrijke bomen
Zo wordt de lijsterbesboom druk bezocht door insecten en de besjes van de boom dienen als voedsel voor vele soorten vogels. Ook de andere boomsoorten zijn geliefd bij insecten. Insectenrijke bomen zijn belangrijk voor de biodiversiteit, want insecten spelen een belangrijke rol in de kringloop van de natuur. Vlinders en bijen bestuiven bloemen en andere insecten zorgen weer voor een gezonde bodem, die bomen en planten nodig hebben om te kunnen groeien. Insecten op zich zijn weer voedsel voor dieren zoals vogels.  

 

 

 

 


Meer nieuws