Het Twiske weer bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer

Publicatiedatum: 12 mei 2020

Het Twiske is met ingang van vandaag (12 mei) weer toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer.

De burgemeesters van Oostzaan en Landsmeer hebben, in samenspraak met de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, besloten om de parkeerterreinen van Het Twiske met ingang van vandaag, dinsdag 12 mei, weer open te stellen. Dat betekent dat  Het Twiske weer bereikbaar is voor gemotoriseerd verkeer. Ook de slagbomen werken weer.

Geniet van de landelijke omgeving, maar houd je aan de maatregelen, spreid activiteiten en vermijd drukte. Als er veel mensen zijn, zoek dan een andere mooie plek in de regio op. Handhavers zullen indien nodig bezoekers aanspreken op hun gedrag.

Houd er rekening mee dat, op basis van de landelijke noodverordening, de toiletvoorzieningen in het recreatiegebied gesloten blijven voor het publiek.

Beheerkantoor in het Twiske gesloten
Het beheerkantoor in het Twiske is i.v.m. het coronavirus tot nader bericht gesloten. Medewerkers van het  beheerkantoor zijn, tijdens kantoortijden, te bereiken via info@twiske-waterland.nl  

Voor het aanvragen van een parkeerabonnement, vragen hierover en adreswijzigingen kunt u een mail sturen naar parkeren@hettwiske.nl.  Deze mail wordt tijdens kantoortijden beantwoord.

Buiten sporten
Vanaf 11 mei kunnen sportclubs en verenigingen weer buiten sporten (inclusief lesgeven), mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Die afstand geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar geldt nog steeds dat buiten sporten onder begeleiding gebeurt. Contactsporten zijn nog niet toegestaan.

Waterrecreatie
In Nederland loopt het buitenzwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Ook in tijden van corona worden aangewezen zwemplekken gecontroleerd op waterkwaliteit, hygiëne en veiligheid. Let op de borden in het gebied die de waterkwaliteit aangeven.De landelijke RIVM-richtlijnen gelden ook in en op het water.

Meer informatie
Voor meer informatie volg ook de gemeente Landsmeer via Facebook (gemeente Landsmeer) of Twitter (@Gem_Landsmeer) of de gemeente Oostzaan (Facebook) of Twitter (@OVERoostzaan). Of kijk op de websites www.landsmeer.nl of www.oostzaan.nl 

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle.

Kijk voor het laatste nieuws en de actuele richtlijnen van de Rijksoverheid op www.rijksoverheid.nl/coronavirus


Meer nieuws