Lente in Het Twiske

Publicatiedatum: 14 april 2022

In het voorjaar bruist het van het nieuwe leven in Het Twiske. De insecten, amfibieën en vogels beginnen zich weer volop voort te planten.

Ook de bloemen en planten komen weer in al hun kleuren en geuren tot bloei. Begin april is het hoogtepunt van de paartijd voor de gewone pad en de bruine kikker. Kijk maar eens goed, in de ondiepe wateren barst het van de eitjes van beide soorten.

Rond dezelfde tijd is ook de voorjaarstrek in volle gang. En dit blijft in Het Twiske niet onopgemerkt! Na kilometers te hebben afgelegd druppelen zomervogels als de blauwborst en rietzanger Het Twiske binnen en trakteren je op een schitterend fluitconcert. Een maand later arriveren ook de huis-, oever- en boerenzwaluw na een lange reis in Het Twiske.

In deelgebied de Blokken lopen de Schotse Hooglanders weer vrolijk te grazen. Zij zorgen ervoor dat het gebied niet helemaal dichtgroeit. Hierdoor bloeien hier prachtige bloemen en planten waar insecten als het oranjetipje (vlinder) weer erg blij mee zijn. Dit seizoen gebeurt er natuurlijk veel meer bijzonders in Het Twiske. Beleef het zelf tijdens een bezoek aan het recreatiegebied en geniet van het voorjaar!


Meer nieuws